På gång i bygden

"På gång i bygden" är en evenemangskalender för Kinnekullebygden och dess närhet, här kommer du att hitta de evenemang, händelser och arrangemang som planeras i bygden.

Behöver hjälp med att få in evenemang från olika aktörer runt om i bygden om sidan skall kunna hållas aktuell och levande.

Hjälp gärna till att anmäla evenemang till denna kalender, stora som små, för att den skall bli så komplett som möjligt. Evenemang anmäls via e-post till: info@hallekis.com

OBS! Med reservation för ändringar.
Evenemangslista 2015

Götene Höstmarknad - 8 oktober

Traditionell marknad i Götene centrum med knallar från när och fjärran. Ett tydligt tecken på att det är höst i luften är den traditionella Götenemarknaden. På Stora torget och gatorna runt omkring trängs ivriga försäljare med prutvänliga varor, karuseller, leksaker och nybakade munkar!

Höstmässa på Hjelmsäter - 10-11 oktober

Traditionell höstmässa på Hjelmsäter. Ett 50-tal lokala matleverantörer och hantverkare ställer ut. Enklare förtäring ingår och barn under 12 år går in gratis.

Julmässa på Hellekis Säteri - 23 -25 oktober

I den här fantastiska miljön med vidunderlig utsikt och spännande historia anordnar vi en av landets mest stämningsfyllda julmässor. Mässan hålls i de rustikt charmiga hallarna, smedjan, finstallet, vagnslidret och gårdens växthus.
Här hittar du över 70 av landets bästa hantverkare och deras vackra alster. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud. Det är en av anledningarna till att julmässorna är så uppskattade av hantverkare och besökare.
Missa inte heller alla julens smaker. I matboden finns tillfredsställelse även för den mest kräsne. För matutställarna gäller samma stränga krav som för hantverkarna. De produkter du ser här är gjorda för hand, ofta vidareförädlar mathantverkarna varor från den egna gården.

7 - 15 november - JULMARKNAD

Hela gatan håller öppet dagligen 10.00 - 18.00, extra utställare i Gallerian och Folkets Hus, i Kaffestugan finns gröt, skinkmacka, lussekatter och annat som hör julen till.
Plats: Falkängen, Hällekis