På gång i bygden

"På gång i bygden" är en evenemangskalender för Kinnekullebygden och dess närhet, här kommer du att hitta de evenemang, händelser och arrangemang som planeras i bygden.

Behöver hjälp med att få in evenemang från olika aktörer runt om i bygden om sidan skall kunna hållas aktuell och levande.

Hjälp gärna till att anmäla evenemang till denna kalender, stora som små, för att den skall bli så komplett som möjligt. Evenemang anmäls via e-post till: info@hallekis.com

OBS! Med reservation för ändringar.

Evenemangslista


20/21 septemberUtställning 20/21 September Galleri Pictura Hellekis Säteri
Utställning i Galleriet
Konstnär Kerstin Westlund Måleri Olja & Bildvävnad
I Växthuset
Gammalt och nytt, Konsthantverk återbruk mm
galleri-pictura.se

20/21 september20/21 september - Returrundan Kinnekulle

Precis som vi säger välkommen till våren med Vårrundan Kinnekulle, vill vi nu avrunda årets säsong med Returrundan Kinnekulle.
Förutom vacker natur är Kinnekulle är fullt av gamla vackra hus, som inspirerar till varsam renovering. Byggnadvård och återanvändning ligger oss varmt om hjärtat. Nu satsar vi på Returrundan där vi samlat kunskap, material och gamla saker.
Byggnadsvård, möbelrenovering, återanvändning, loppmarknader, antikviteter, Konst och hantverk, Natur- och Skogsvård, handel, Matservering, Kaffeservering.
Läs mer här!

9 oktober - Götene Höstmarknad

Traditionell marknad i Götene centrum med knallar från när och fjärran. Ett tydligt tecken på att det är höst i luften är den traditionella Götenemarknaden. På Stora torget och gatorna runt omkring trängs ivriga försäljare med prutvänliga varor, karuseller, leksaker och nybakade munkar!
Läs mer här!

11/12 oktober - Höstmässa på Hjelmsäter

Traditionell höstmässa på Hjelmsäter. Försäljning av olika produkter, utställningar och fika. Bla försäljning av hantverk, honung, grönsaker, kalkonkött, lammprodukter, ost, sylt och saft.
Läs mer här!

18-19 oktober - Fototräff i Medelplana bygdegård

Fototräff i Medelplana bygdegård helgen kl. 13.00-17.00 Under helgen visas bilder från Kinnekulle, föreningen har ett bildarkiv med gamla bilder. Bilder som främst har lånats ut till föreningen och blivit avscannade. Arkivet innehåller ca 5500 gamla bilder samt ytterligare nytagna bilder. Fototräffen har öppet mellan kl. 13-17 båda dagarna. Kaffeservering med nygräddade våfflor och lotteri. Temat för helgen är Åkdon förr och nu
Arrangör: Kinnekulle Hembygdsförening

24-26 oktober - Julmässa på Hellekis Säteri 24 -26 oktober

I den här fantastiska miljön med vidunderlig utsikt och spännande historia anordnar vi en av landets mest stämningsfyllda julmässor. Mässan hålls i de rustikt charmiga hallarna, smedjan, finstallet, vagnslidret och gårdens växthus.

Här hittar du över 70 av landets bästa hantverkare och deras vackra alster. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud. Det är en av anledningarna till att julmässorna är så uppskattade av hantverkare och besökare.

Missa inte heller alla julens smaker. I matboden finns tillfredsställelse även för den mest kräsne. För matutställarna gäller samma stränga krav som för hantverkarna. De produkter du ser här är gjorda för hand, ofta vidareförädlar mathantverkarna varor från den egna gården.
Läs mer här!

8 - 16 november - JULMARKNAD

Hela gatan håller öppet dagligen 10.00 - 18.00, extra utställare i Gallerian och Folkets Hus, Kaffestugan serverar gröt, skinkmacka, lussekatter och annat som hör julen till.
Plats: Falkängen. Hällekis