På gång i bygden

"På gång i bygden" är en evenemangskalender för Kinnekullebygden och dess närhet, här kommer du att hitta de evenemang, händelser och arrangemang som planeras i bygden.

Behöver hjälp med att få in evenemang från olika aktörer runt om i bygden om sidan skall kunna hållas aktuell och levande.

Hjälp gärna till att anmäla evenemang till denna kalender, stora som små, för att den skall bli så komplett som möjligt. Evenemang anmäls via e-post till: info@hallekis.com

OBS! Med reservation för ändringar.


Evenemangslista 2015

Returrundan Kinnekulle - använd gamla tekniker och material en gång till - 19-20 september

Precis som vi säger välkommen till våren med Vårrundan Kinnekulle, vill vi nu avrunda årets säsong med Returrundan Kinnekulle.
Förutom vacker natur är Kinnekulle är fullt av gamla vackra hus, som inspirerar till varsam renovering. Byggnadvård och återanvändning ligger oss varmt om hjärtat. Nu satsar vi på Returrundan där vi samlat kunskap, material och gamla saker.

Geologins dag/Kulturarvsdagen på Kinnekulle - 13 september

Om jorden vi lever på samt vilka rikedomar och skatter som göms i den. Visning av SGS utställning av Mineral och Fossil. Tipspromenad. Ta gärna med stenar du hittat och få dem identifierade.
Arrangörer: Skaraborgs geologiska sällskap och Råbäcks mekaniska stenhuggeri i samband med Kulturarvsdagen.

Götene Höstmarknad - 8 oktober

Traditionell marknad i Götene centrum med knallar från när och fjärran. Ett tydligt tecken på att det är höst i luften är den traditionella Götenemarknaden. På Stora torget och gatorna runt omkring trängs ivriga försäljare med prutvänliga varor, karuseller, leksaker och nybakade munkar!

Höstmässa på Hjelmsäter - 10-11 oktober

Traditionell höstmässa på Hjelmsäter. Ett 50-tal lokala matleverantörer och hantverkare ställer ut. Enklare förtäring ingår och barn under 12 år går in gratis.

Julmässa på Hellekis Säteri - 23 -25 oktober

I den här fantastiska miljön med vidunderlig utsikt och spännande historia anordnar vi en av landets mest stämningsfyllda julmässor. Mässan hålls i de rustikt charmiga hallarna, smedjan, finstallet, vagnslidret och gårdens växthus.
Här hittar du över 70 av landets bästa hantverkare och deras vackra alster. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud. Det är en av anledningarna till att julmässorna är så uppskattade av hantverkare och besökare.
Missa inte heller alla julens smaker. I matboden finns tillfredsställelse även för den mest kräsne. För matutställarna gäller samma stränga krav som för hantverkarna. De produkter du ser här är gjorda för hand, ofta vidareförädlar mathantverkarna varor från den egna gården.

7 - 15 november - JULMARKNAD

Hela gatan håller öppet dagligen 10.00 - 18.00, extra utställare i Gallerian och Folkets Hus, i Kaffestugan finns gröt, skinkmacka, lussekatter och annat som hör julen till.
Plats: Falkängen, Hällekis