MÅNDAG 3 FEBRUARI 2020


Mobilkartan är en del av Hela Sveriges digitala turistkarta - Foto/Källa: Mobilkartan

Mobilkartan – den enda karta turisten behöver

I förenklingens tidevarv har vi nu tagit ännu ett steg: Allt du som turist behöver ta med dig ut på bilsemestern är en enda karta, lätt tillgänglig i den mobila enhetens webbläsare utan att du behöver ladda ner någon app. Med hjälp av Mobilkartan på turistkanalen.se kan du när som helst se de närmaste 200 besöksmålen, oavsett var du befinner dig i landet.

Runt om i Sverige lägger många traditionella turistbyråer ner sin verksamhet och flyttar ut sin närvaro på nätet med hänvisning till såväl inhemska som utländska turisters digitala vanor. Behovet av en digital turistbyrå som täcker hela landet är därför betydligt större i dag än det tidigare varit.

– Turistkanalen.se ger snabb tillgång till över 16 000 besöksmål i hela Sverige och nya tillkommer varje dag, säger Bengt-Arne Jöckert, grundare av Svenska Turistkanalen AB. På Mobilkartan blir de 200 närmsta besöksmålen synliga som nålar, så sökradien varierar beroende på hur tätt det är mellan besöksmål på platsen där du befinner dig. Genom att filtrera på olika kategorier av besöksmål får du sedan snabbt fram de mest intressanta alternativen inom det tänkta avståndet och tidsramen. Ett enda klick på nålen ger dig tillgång till mer information om besöksmålet – svårare än så ska det inte vara att se sig om i Turistsverige!

Film det starkaste redskapet

På Turistkanalen.se visas närmare 1000 filmer från svenska besöksmål, varav ett hundratal skapats av Turistkanalens eget filmteam. Det blir allt tydligare att möjligheten att se film från besöksmålet är den avgörande faktorn när turister beslutar sig för var de vill åka

– Vårt fokus ligger på att turisten ska kunna avgöra om besöksmålet är intressant genom att se videomaterial som besöksmålet själva lagt upp, säger Bengt-Arne Jöckert. Eftersom alla besöksmål inte har möjlighet att skapa videomaterial som på ett rättvist sätt visar fram den enorma potential som finns, har vi under ett antal år arbetat med att hjälpa besöksmålen med detta.

Hela Sveriges digitala turistbyrå

Turistkanalen.se har utökats stadigt sedan den startades 2007 och i takt med att turisternas digitala vanor ändrats i riktning mot rörliga medier har dess popularitet vuxit kraftigt.

– Vi kallar oss för hela Sveriges digitala turistbyrå, säger Bengt-Arne Jöckert. Här kan alla som arbetar med turistnäringen synas, oavsett hur stora eller små de är. Alla platser är lika viktiga för oss, liksom de är för campare, husbilsägare, affärsresenärer och alla andra som åker Sverige runt och letar efter nya, intressanta besöksmål!

Hemsida: https://turistkanalen.se

Pressmeddelande från: Mobilkartan