TORSDAG 26 SEPTEMBER 2019


Bild av Niek Verlaan från Pixabay

Vägledning i den digitala världen i höst

I höst erbjuder vi olika former av vägledning för kommuninvånare som känner sig lite vilsna när det kommer till ny teknik och internet. Öppna IT-caféer, handledning av en mediepedagog och en kurs i att använda surfplattan står på schemat.

- Det finns ett stort behov av att lära sig mer om digitala verktyg och under vårt första halvår som Digidelcenter har många efterfrågat "hands on-utbildningar" med mycket stöd i hur man gör, säger Jytte Rixman Svantesson, projektledare för Götenes Digidelcenter.

Därför erbjuder kommunen flera olika vägledningstillfällen under hösten. I samarbete med SPF hålls kursen Lär dig använda surfplattan och IT-caféer som välkomnar de som har specifika frågor kring internet, datorn, smarttelefonen eller andra IT-verktyg och dess användningsområden, oavsett förkunskaper och nivå.

- Kursen blev fullbokad på bara några dagar, så vi märker att det finns ett stort behov av den här typen av vägledning. Vi tittar redan på möjligheten att erbjuda kursen vid fler tillfällen. Men för att möta upp det behov som vi ser finns kommer en mediepedagog att besöka biblioteket under hösten för att handleda nybörjare att komma igång med surfplattan, säger Jytte.

Mediepedagogen erbjuder en timmes handledning i grupp om max sex personer per timme som man får föranmäla sig till. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

- Jag ser mycket fram emot att vi i samverkan med bland annat SPF kan erbjuda de här utbildningsmöjligheterna. Vi tror att detta kommer bli väldigt uppskattat, säger Jytte.

Pressmeddelande från: Götene kommun