TISDAG 24 SEPTEMBER 2019


Det är ca tre år sedan ÖB lade ner butiken i Skara, sedan dess har ingen verksamhet funnits i dessa lokaler. Men nu flyttar snart MATAB Outlet in.

Ny aktör etablerar i Skara

G&K Blanks Fastigheter AB kan nu presentera en ny hyresgäst i fastigheten Ladan 3, strategiskt belägen utmed E20 i Skara. Det är livsmedelsaktören MATAB Outlet som etablerar sig på orten.

Låga priser och varierat utbud

MATAB Outlet jobbar med Sveriges livsmedelsproducenter för att minska matsvinnet och ge konsumenter ett klimatsmart och billigt alternativ. Det finns idag ett flertal alternativ för producenterna vad gäller basvaror som ej går att sälja den traditionella vägen. Dock finns det mycket få kanaler gällande det som måste hållas kylt eller fryst, det erbjuder MATAB Outlet. Priserna kommer att vara låga och utbudet varierat.

Öppnar i oktober

- Vi försöker nu göra iordning butiken för att kunna vara så flexibla som möjligt. Det blir ett fortlöpande förändringsarbete i butiken, säger Christopher Lawrence Brown, en av ägarna till butiken. Han fortsätter: Viktigt är att snabbt kunna ställa om för att ta emot varierande partistorlekar i de olika kategorierna. Vi siktar på att inviga butiken den 12 oktober. Flera stora varumärken är med på tåget när vi startar vår resa och fler är på gång in, både mindre och större aktörer.

Bra tillskott i Skaraborg

Lokalen iordningställs nu för den nya hyresgästen och parallellt med detta pågår uppbyggnad av butiken.
- Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera MATAB Outlet som ny hyresgäst hos oss i Skara. Det blir ett bra tillskott i Skaraborg och en bra granne till befintlig hyresgäst. Fokus på hållbarhet och prismedvetenhet känns aktuellt och vi tror att MATAB Outlet med sitt koncept ligger helt rätt i tiden, säger G&K Blanks Fastigheters VD Johan Carlberg.

Pressmeddelande från: G&K Blanks Fastigheter AB