TORSDAG 5 SEPTEMBER 2019


Några av aktörerna som medverkar i årets Höstrunda på Kinnekulle - Foto: Destination Läckö-Kinnekulle

Höstrundan på Kinnekulle 7-8/9 - möt det blommande berget i höstskrud

Möt höstens alla färger på Kinnekulle tillsammans med utställare, gäster, hemvändare och alla som bor i trakten. Höstrundan är ett evenemang där aktörerna på Kinnekulle nu avrundar årets sommarsäsong med att erbjuda en helg fylld av mat och mathantverk, byggnadsvård och återbruk och dessutom trevliga mat- och kaffeserveringar runt om på Kinnekulle.

Den 7-8 september är det återigen dags för Höstrundan och det finns flera nya medverkande bland de 36 aktörerna, bland annat Rosalie Wallin på Qulturladan som bjuder in alla besökare till sin verksamhet där ullen kommer vara i fokus. Geologins dag på Kinnekulle och Kulturarvsdagen firas i Råbäcks hamn och Albin Svensson från Game Prototyper visar brädspel i Bygdens Hus i Kinne-Vedum.

I Husaby bjuder Biskopsborgen, hembygdsföreningen och kyrkan in till Skörde- och kulturfest med tornvandringar och historiespel i kyrkan och vandring läng Kungsstigen. Det blir dessutom skördemarknad med lokala producenter vid hembygdsgården och kulturfest i Biskopsborgen med dans och internationell mat. Även på Rivendällgården kan man köpa lokala grönsaker, frukt och bär.

Hos Mäster i Götene startar denna helg den stora planteringsveckan och på Bryggeriet i Götene kan besökarna smaka på ost. Byggnadsvård och konst är i fokus på Kollängens Tingshus där bland annat muraren Christoffer Johansson kommer att sätta upp en kakelugn från 1800-talet. Besökarna kan inspireras av flera spännande föreläsningar om byggnadsvård.

-Vi märker att besökarna tar det lite lugnare under Höstrundan jämfört med Vårrundan och tar sig tid att titta och lyssna, säger Elisabeth Lokrantz Stigson.

På lördag kväll arrangerar Infensus Medeltidsförening ett spektakulärt eld- och tornerspel på Arena Götene.

-Vi blir starkare tillsammans och når ut bredare när vi gör evenemanget tillsammans, säger Malin Fahlström, destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Varmt välkomna hälsar arrangerade föreningen Mötesplats Kinnekulle med alla aktörer.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle