ONSDAG 4 SEPTEMBER 2019


Sweden Outdoor Festival närmar sig med en ny destinationslägerplats - Foto: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Svenska outdoor-destinationer presenterar sig under Sweden Outdoor Festival

Under Sweden Outdoor Festival kommer en ny destinationslägerplats att byggas upp. Där kan besökarna bekanta sig med flera olika Outdoor-destinationer som presenterar sitt utbud. De mest långväga gästerna är från Höga Kusten.

Sweden Outdoor Festival har fokus på utomhusupplevelser i olika former. En nyhet för i år är att destinationer som har fokus på outdoor-upplevelser kommer att samlas på en destinationslägerplats. Höga Kusten är den mest långväga gästen.

- Höga Kusten med sitt världsarv och unika natur är perfekt för outdoor aktiviteter. Smakerna i Höga Kusten var en viktig ingrediens då vi tidigare i år arrangerade en deltävling för SM i utomhusmatlagning. Samtidigt som vi kommer följa vårt lag på plats i Skövde, ser vi framemot att få visa upp våra aktiviteter under Sweden Outdoor Festival, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Utöver Höga Kusten kommer även våra mer lokala destinationer Tiveden, Hornborgasjön och Destination Läckö-Kinnekulle. Självklart finns också Billingen med på lägerplatsen och visar upp sig.

- Vi vill inspirera våra festivalbesökare till olika utomhusupplevelser och därför har vi bjudit in kollegor från olika håll för att visa på vilka fantastiska möjligheter som finns, både i närområdet och lite längre bort, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde