MÅNDAG 2 SEPTEMBER 2019

Föredrag om Arne Selmossons fotbollskarriär

Götene idrottshistoriska sällskap startar upp hösten med att Rogher Selmosson berättar om sin pappa Arnes fotbollskarriär tisdagen den 17 september i Centrumhuset, Götene.

- Nyligen hittade jag på youtube ett halvtimmesprogram om Arnes karriär med bland annat rörliga matchbilder. Dock är min italienska begränsad, berättar Fredrik Larsson, ordförande i sällskapet. Programmet om Arne var alltså gjort i Italien, där Arne blev proffs hösten 1954.

- En kuriositet i sammanhanget är att två dagar efter föredraget, den 19 september, är årsdagen av Arnes debut i den italienska ligan, fortsätter Fredrik.

Denna första säsong blev också sett till ligaplacering den mest framgångsrika i Selmossons proffskarriär. Udinese blev tvåa i ligan vilket fortfarande är klubbens bästa ligaplacering någonsin.

Arne spelade även i Lazio och Roma. I 60 år var han ensam om bedriften att ha gjort mål för både Lazio och Roma i derbyt mellan huvudstadens klubbar. Detta fram till att serben Aleksander Kolarov upprepade bedriften hösten 2018 genom att göra ett mål för sitt Roma i det derbyt.

Arnes fantastiska karriär började i Sils IF, och om detta och mycket mer kommer Rogher att berätta.

Fredrik Larsson berättar vidare att man kommer att ta ett närmast symboliskt inträde från och med höstens arrangemang.
-Detta är för att täcka de omkostnader vi har, och vi hoppas att de som kommer är välvilliga till att på detta sätt bidra till vår verksamhet.