TORSDAG 25 JULI 2019


Bildkälla: Bakken - Foto: Bjorn Pierri Enevoldsen

Svenska tomtar firar jul i juli på Bakken

Från måndag den 22 juli till torsdag den 25 juli har mer än 140 tomtar från hela världen deltagit i Tomtarnas Världskongress på Bakken. Under veckan har tomtarna spridit glädje bland Bakkens gäster, tävlat mot varandra i olika tävlingar och spel och utbytt erfarenheter mellan varandra. Tomtarna har också besökt Den lille havfrue (Den lilla sjöjungfrun), gått parad genom Ströget i Köpenhamn och fått deras årliga havsbad på Bellevue Strand.

Per Svensson kommer fra byen Bara i Skåne, og han er en af de seks svenske tomtar, der har deltagit i Julemændenes Verdenskongres på Bakken i år. Det var hans første gang, men det bliver ikke den sidste.


Bildkälla: Bakken - Foto: Bjorn Pierri Enevoldsen

”Jag kommer helt klart igen. Stämningen har varit så bra hela vägen igenom och det har varit så fantastiskt att se alla barnen och deras glädje i ögonen när de ser oss. Det har också varit fantastiskt roligt att träffa alla tomtar från hela världen. Det är många som tar det väldigt seriöst att vara tomte och alla är det på sitt eget sätt,” säger Per Svensson.

Han är 45 år och har varit tomte i 35 år sedan 1984. Till vardags arbetar han som skådespelare, sångare och med scenproduktion.

Tomtarnas Världskongress tar plats varje år på Bakken i vecka 30 från måndag till torsdag och har gjort det sedan 1957.

Pressmeddelande från: Bakken