TISDAG 2 JULI 2019


Upzones klätterträd blir en ny aktivitet för Sweden Outdoor Festival 2019 - Foto: Upzone

Sweden Outdoor Festival arrangeras för fjärde gången

Sweden Outdoor Festival arrangeras för fjärde gången på Billingen Skövde den 14-15 september. De senaste åren har festivalen haft 8000-9000 besökare årligen. Festivalen består av prova-på-aktiviteter utomhus, utställare, mathäng, föreläsningar, tävlingar och inte minst finalen av SM i utomhusmatlagning. Ett nytt inslag för året blir företaget Upzone och deras roliga klätterträd.

I september är det återigen dags för Sweden Outdoor Festival. En hel del av innehållet är sig likt, men utformningen på plats blir ny. Denna gången kommer en stor del av festivalens utbud att samlas ihop på stadion. Det kompletteras med en vandring runt Åsbotorpssjön där de flesta prova-på-aktiviteterna finns utspridda. Nytt för i år är medverkande företag som Upzone, Astrosweden och Hundskolarna. Västergötlands Parasportförbund återkommer och har denna gången med sig spännande uteaktiviteter.

- Det känns extra roligt att kunna presentera Upzones roliga klätterträd. Där har man möjlighet att uppleva skogen ur en helt annan perspektiv och testa sitt mod. För den som klara sig hela vägen upp väntar en rolig överraskning. Det blir ett nytt inslag i festivalen som vi tror att besökarna kommer att uppskatta, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Precis som under tidigare år kommer det att arrangeras ett antal tävlingar under festivalen. Denna gången blir det disciplinerna swimrun, cykel och rullskidor som finns representerade. Pricken över i:et är att rullskidtävlingen denna gången är den avslutande SM-deltävlingen. Söndagens långlopp är dessutom seednings-grundande för Vasaloppet.

- Vi är glada att få erbjuda åkarna i SM i rullskidor den inramning som Sweden Outdoor Festival ger loppet, säger tävlingsledare Stein-Egil Östensen.

För tredje gången är festivalen också miljömärkt enligt Miljömärkt Event. Denna gången kommer festivalen att slå ett extra slag för den gratis-buss som chartras specifikt för helgen. Alla besökare som tar bussen till festivalen får ett gratis festivalarmband.

- Vi jobbar hela tiden med initiativ som gör festivalen mer hållbar. En av faktorerna är naturligtvis transporterna upp till Billingen för våra besökare och därför vill vi ge en extra morot till dem som reser med Festivalbussen, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde