TISDAG 2 JULI 2019

Dags för musikkvällar på Falkängen

I morgon onsdag den 3 juli drar Sommarmusik på Falkängen igång. Det blir fem kvällar i juli med musik från utescenen bakom caféet. Dessa utomhuskonserter brukar bli trivsamma och mysiga stunder för både publik och musiker.

Först ut är gruppen "Sommarfärden" med Amanda Karlsson, Stina Jakobsson, Benjamin Kjell och Gustav Dalemo som bjuder på härlig stämsång med komp av piano och saxofon, allt förpackat i somriga arrangemang.

Gången därefter kommer ett australiensiskt band, Kaurna Cronin Band. Dessa långväga gäster spelar modern folkmusik. Några musiker är extra populära och kommer tillbaka med jämna mellanrum. Dun Aengus är ett av dem och de får publiken med sig i sina medryckande irländska tongångar.

Riktigt lokalt blir det när Per "Polar'n Per" Svensson gästar scenen den 24 juli. Han är en vissångare med rötterna i Gössäter och har skrivit en hel vissamling om Kinnekulle. Our Home Duo - Vilma Bäckström och Javiera Torres Varas får avsluta musiksommaren och det gör de med ett blandat program av pop och schlagers. Falkängens vandrarhem, Coop i Hällekis och Kultur och fritid Götene kommun står för arrangemanget.

Pressmeddelande från: Götene kommun