MÅNDAG 1 JULI 2019


Alla varianter av tält gick att beskåda i helgen utanför Läckö Slott - Bildkälla: Destination Läckö-Kinnekulle AB

Succé på Läckö kajakträff

De som åkte till Läckö Slott under helgen möttes av en mäktig syn, ett helt hav av färgglada tält framför det ståtliga slottet. Helgen bjöd på årets upplaga av Läckö kajakträff där kajakintresserade från hela landet samlas under 3 dagar för att njuta av paddling, god mat och gemenskap. Deltagarna kommer från alla olika delar av landet, många städer var representerade bland annat Stockholm, Göteborg, Borlänge, Malmö och Karlstad. Träffen blev fullbokad dagarna innan och 200 ivriga deltagare var på plats.

Nere vid stranden låg hundratals kajaker och väntade på sjösättning, många besökare gick runt och kollade nyfiket på alla olika modeller. Träffen bjöd på ett gediget program, 50 olika saker att välja på, så deltagarna var inte sysslolösa under helgen. Bland annat var solnedgångspaddling, teknikkurs, rollkurs och utomhusmatlagning på schemat.

-Deltagarna har kunnat anmäla sig till de aktiviteter de vill vara med på i förhand, många punkter såg vi var väldigt populära och då försökte vi utöka dem. Naturpaddlingen och utomhusmatlagningen är de två programpunkterna som har varit helt klart populärast! – säger Carolina Hellström, projektledare Läckö kajakträff, Destination Läckö-Kinnekulle AB.


Runt 200 kajaker på stranden blir en färgglad syn - Foto: Carolina Hellström

Utöver kajakpaddling så har deltagarna kunnat njuta av korv och livemusik på fredagen, god mat från Hvita Hjorten på lördagen och en föreläsning av Linnea Nilsson-Waara och Niclas Bentzer som 2018 paddlade Nordens längsta vattenväg.

Under helgen var några kajaklegender med, för de som är invigda i sporten var de välkända. Men det var svårt att ta miste på talangen hos amerikanske Dubside som är en av världens främsta inom grönlandsroll, även kallad eskimåsväng. Dubside bjöd på rolluppvisning på stranden som häpnade, över 35 olika rollar. De kanske mest spektakulära var roll utan händer och roll med en tegelsten i handen.

Stämningen under hela helgen var på topp, trots hårda vindar. Programmet bjöd in till nybörjare såväl som mer erfarna deltagare.

-Vi var två kompisar om besökte träffen för första gången - inte sista. Mycket inspirerande för oss som är i början av vår paddlarkarriär! Vi kommer helt klart komma tillbaka i sommar och paddla i denna vackra skärgård. – berättar Åsa Andersson, Sotenäs.

Träffen arrangeras varje år efter midsommar, 2020 blir det 26-28 juni. Träffen är en del av LEADER-projektet Kållandsö 2.0 och arrangeras av Destination Läckö-Kinnekulle, Friluftsfrämjandet Lidköping, Naven Outdoor Experience och Läckö slott.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB