TISDAG 25 JUNI 2019

Spännande musiksommar med Musik på Slott och Herresäten

Återigen bjuder konsertserien Musik på slott och herresäten på en rad unika konserter med spännande, skickliga musiker och artister på unika platser i Lidköping och Götene.

Möt en internationellt hyllad gitarrist, upplev en konsert tillägnad nationalklenoden Vreeswijk, låt dig förföras av nordisk romans och lyssna på kammarmusik i en klass för sig.

Mariedals slott är först ut och öppnar portarna för publiken den 7 juli när mezzosopranen Ulla Ricklander och pianisten Cathrine Penderup framför musik med den nordiska naturen och den ibland olyckliga kärleken i fokus, med ett lätt melankoliskt anslag. I en andra akt plockas fjäderboan fram och det blir musik från opera, operett och musikal med glada, smäktande och upprörda känslor i centrum.

Stämningsfullt möte på Kollängen

Kollängens tingshus står värd när Mikael Godée och MalvaKvartetten tillsammans låter klangerna från sopransaxofonen och kvartettens stråkar mötas. Lika väl som de smälter ihop till en musikalisk enhet, lika väl utmanar de varandra. Tillsammans med Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier skapas musik som kommer att göra avtryck i Kollängens stämningsfulla tingssal.

Vreeswijk sjunger Vreeswijk

Jack Vreeswijk är låtskrivaren, textförfattaren och kompositören. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister - Cornelis Vreeswijk. Vi bjuds på det bästa från far och son och det framförs med tillhörande berättelser bakom låtarna. I en resa i tiden och man kan förvänta sig nostalgi blandat med nymodigheter. Konsert äger rum den 1 augusti på Stora Bryne.

Klassiska kvällar på Stola

Duo Arlecchino, Eva Maria Hux och Margareta Nilsson, trollbinder publiken med glittrande harpklanger och inlevelsefulla cellotoner. I en blandning av minimalistisk filmmusik, italiensk operapassion och lettisk melankoli, bjuder de på ett överraskande program som också konfronterar impressionistiska och minimalistiska stycken med dramatiska arior. Musik av bland andra Saint-Saëns, Bellini och Darzins.

Musik på slott och herresäten avrundar med de vackra melodierna, de smäktande ackorden och den storslagna virtuosa musiken i centrum. Den internationellt hyllade gitarrvirtuosen David Härenstam möter den framgångsrika unga Treitlerkvartetten i ett färgsprakande program. Musik av Fanny Mendelssohn, Paganini, Piazzolla och kvartettens eget unika arrangemang av Villa-Lobos gitarrkonsert.

I årets samarbete ingår Lidköping och Götene kommuner tillsammans med ABF och de unika platserna.

Pressmeddelande från: Götene kommun