FREDAG 14 JUNI 2019

Into the Woods – nytt festivalkoncept har kommit till Sverige

I sommar öppnar ett tre kilometer långt skogsområde i halländska Hylte upp för den naturnära och hållbara Into the Woods-festivalen. Ett helt nytt festivalkoncept, som arrangeras för första gången i Sverige. Och intresset är stort – arrangörerna räknar med uppemot 700 besökare.

– Vi vill att festivalen ska bli en plats där vi kan återknyta till naturen, oss själva och till de människor som vi möter, säger en av initiativtagarna, Kristoffer Kabell från Forest Tribe.

Into the Woods Sweden arrangeras i samarbete med bland annat Hylte kommun och Region Halland. Festivalen bygger på besökarnas medskapande. Under de första tre dagarna pågår en rad olika projekt, kurser i hantverk och naturaktiviteter. I slutet av veckan blir det musik, drop-in workshops, aktiviteter, yoga, skogsbad och mycket mer.

– ­Under en stor del av festivalen kommer gästerna att ta egna projektinitiativ. Vissa kommer att bygga en flytande bastu och andra hålla författarkurs, säger arrangören Erik Ruth från Nordic Surfers.

Prisbelönta stjärnkockar

Tanken är att naturen ska hjälpa deltagarna att komma närmare sig själva och de människor de möter. Ett tillfälle till reflektion och lugn, men även för att återknyta till naturen och allt den har att ge. Detta i kombination med mycket dans, fest och musik ger en upplevelse som passar en rad olika festivaldeltagare.

En av festivalens huvudparters är Stedsans in the Woods, som drivs av de två stjärnkockarna Mette Helbæk och Flemming Schiøtt Hansen från Köpenhamn. Paret har tillsammans med fem andra entreprenörer tagit fram ett nytt och hållbart alternativ till festivalmat. Alla måltider är ekologiska och närproducerade och kommer att ingå i festivalpasset. Besökaren tar med sig sin egen servis som återanvänds för att minska skräp.

Exotiskt för turister

Att det finns ett stort intresse för den här typen av evenemang, såväl i Sverige som utomlands, det visade en mindre ”prototyp-festival” som arrangerades förra sommaren. Det är också den festivalen som ligger till grund för sommarens betydligt större event.

– Vi är först i Sverige med den här typen av festival och vi räknar med mellan 500 och 700 besökare under veckan. Den svenska skogen är underbar och ganska exotisk för turister, därför kommer vi att ha gäster både från Sverige och andra länder, säger Erik.

Festivalen arrangeras i Unnaryd i Hylte kommun och pågår den 5–11 augusti.
Biljetter finns att köpa på www.intothewoods.se

Pressmeddelande från: Visit Halland