TORSDAG 13 JUNI 2019

Skara-elever tackades av Sveriges Talman

Elever från Estet-programmen, det s k Estetrådet där elever från samtliga årskurser ingår, vid Katedralskolan i Skara, har nyligen högtidligt blivit tackade av Sveriges riksdag genom Sveriges talman Andreas Norlen samt Skaraborgs riksdagsledamot Cecilia Widegren (M) president för den Interparlamentariska unionen samt ordförande för riksdagens stipendiefonder.

Eleverna har erhållit ett demokrati-stipendium via riksdagens stipendiefond, där stiftelsen Braathens fond finns, som förvaltas av riksdagens delegation till Interparlamentariska unionen. För detta har Skara-eleverna jobbat med ett presentationsmaterial för demokrati och riksdagens internationella arbete i form av tal, bildpresentation samt en film. Eleverna fick själva på plats på Sveriges riksdag inför riksdagens ledamöter presentera sina arbeten. Därefter följde en diskussion med riksdagens ledamöter om demokratins utveckling samt ett möte med riksdagens talman Andreas Norlén. Eleverna hade också möjlighet att följa riksdagens arbete i bl a plenisalen.

- Mycket glädjande att se vilket engagemang som elever visade för denna uppgift. Stipendiet är ett sätt att ytterligare öka samtalen kring demokratins historia, utveckling och framtida utmaningar, här hemma men också i det internationella arbetet som bl a bedrivs av ledamöter i den interparlamentariska unionen, vilket är den parlamentariska dimensionen av FN med parlamentarisk diplomati, säger Cecilia Widegren (M), Skaraborgs riksdagsledamot från Norra Vånga tillika president för den Interparlamentariska unionen. I år uppmärksammar riksdagen att demokratin firar 100 år i Sverige, då arbetet för allmän och lika rösträtt påbörjades för 100 år sedan.

Pressmeddelande från: Moderaterna i Riksdagen