TORSDAG 13 JUNI 2019


Oppositionsråd Åsa Karlsson, Johan Thorn, kommunalråd Susanne Andersson, kommundirektör Jerker Andersson Liljestrand

Företagsbesök i Lundsbrunn

Kommunledningen och näringslivsstrateg i Götene kommun gör företagsbesök varje månad. Syftet med besöken är att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Kommunen får möjlighet att lyssna in synpunkter och idéer och får information om företaget och dess framtidsplaner. Dessutom får kommunen höra om vilka förväntningar företagare har på kommunen. Ett företagsbesök är också en bra möjlighet för företagaren att engagera sig i arbetet med det lokala företagsklimatet.

I juni besöktes Johan Thorn som visade upp sitt nyöppnade Lundsbrunn Bed and Breakfast. Johan har renoverat den anrika och tidigare nedgångna byggnaden under det senaste året och kan nu hyra ut smakfullt inredda rum i en mysig innergård mitt i byn. Dessutom planerar han en SPA-avdelning i anslutning till huset vilket gjorts möjligt genom projektstöd från lokalt ledd utveckling Leader nordvästra Skaraborg.

Besök gick också till Häljemo Fastigheter som äger ett industriområde i Lundsbrunn med hyreslokaler för företag. "Tidigare, när Värsåsvillan huserade här arbetade som mest ca 70 personer på området. Idag är ca 150 personer verksamma här, och tanken är att det ska bli ännu fler" säger Ola Korsell som äger och driver Häljemo Fastigheter sedan 2013.

Det senaste tillskottet är Götene Vatten och Värme som planerar att flytta sin verksamhet till Lundsbrunn i september. Vid besöken diskuterades bland annat förutsättningar för företagande i Lundsbrunn, logistik och infrastruktur och den positiva utveckling och "nybyggaranda" som pågår i Lundsbrunn just nu.

Emelie Thim
Näringslivsstrateg