TISDAG 4 JUNI 2019

Matmarknad på Nya stadens torg

International Food Festival, tidigare Street Market, kommer tillbaka till Lidköping för tredje gången, 12 - 16 Juni 2019. Under året som gått har Destination Läckö-Kinnekulle AB jobbat tillsammans med arrangören för att flytta in marknaden i Lidköpings vardagsrum, Nya stadens torg. Efter mycket planering blev det klart tidigare i vår att matmarknaden blir på torget. Nya stadens torg är ett prioriterat utvecklingsområde i arbetet med Årets stadskärna 2021.

- Det pratas mycket om att fylla torget med aktiviteter, därför känns det väldigt kul att vi har lyckats få in matmarknaden under skolavslutningsveckan på vårt fina torg, säger Carolina Hellström, Destinationsutvecklare, Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Under veckan de är på plats kommer torghandeln finnas på halva torget samt fylla på parkeringarna i direkt anslutning till torget. Sommarens första Motortorsdag kommer också vara under denna vecka, ett inslag som har varit väldigt populärt.

- Det har blivit en tradition att vi inviger sommarens Motortorsdagar när matmarknaden kommer till stan, det kommer alltid väldigt mycket folk. Vi välkomnar alla entusiastfordon, oavsett om det är bil, motorcykel, båt eller moped, säger Andreas Ståhlgren, medarrangör Motortorsdagar.

Geraud Markets, som står bakom marknaden, är väldigt glada att komma tillbaka en tredje gång. De uppskattar engagemanget som Lidköpingsborna har och alla kringarrangemang som sker. Nytt för 2019 är att Carlsberg följer med på Sverigeturnén med en alkoholfri bar, de kommer servera över 10 olika öl från 8 länder.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB