MÅNDAG 27 MAJ 2019

Första deltävlingen i SM i utomhusmatlagning genomförd

I lördags genomfördes den första deltävlingen i SM i utomhusmatlagning i Östersund. Fyra lag gjorde upp om den första platsen till finalen på Billingen Skövde den 15 september.

I strålande solsken gick årets första deltävling i SM i utomhusmatlagning av stapeln under Vårmarknad på Jamtli i Östersund. Det blev en jämn deltävling där samtliga lag levererade tre bra rätter.

Vinnaren blev laget M.E.J som bestod av Malin Ölund, Erik Landerberg och Joachim Alsing. Deras meny bestod bland annat av granskottsgravad röding, talgstekt renytterlår med björkotto och rabarbersyltad svamp samt smörstekt rabarber med blåbärskolasås.

Efter tävlingen var vinnarkommentaren: -Wow vad kul detta var.

Precis som tidigare år var uppgiften att tillaga förrätt, huvudrätt och varmrätt över öppen eld och med lokala råvaror. En av producenterna uttryckte kring råvarukorgen: - Det här är vad Jämtland smakar idag.

Nästkommande tävlingstillfälle blir den 1 juni, då deltävlingar genomförs både på Kinnekulle och i Örnsköldsvik. Därefter följer tävlingar i Falkenberg, Dalsland och Växjö.

Pressmeddelande från: Next Skövde