FREDAG 24 MAJ 2019

Sveriges Veteranförbund arrangerar Nordic Veteran MC Tour – med start imorgon

Succén Nordic Veteran MC Tour som tidigare har genomförts i Danmark och Norge fortsätter nu i Sverige. På lördag samlas ett fyrtiotal nordiska utlandsveteraner med gemensamt intresse för att åka motorcykel. Turen startar i Karlsborg den 25 maj och avslutas i Stockholm den 30 maj och är en tur på cirka 800 kilometer längs fina motorcykelvägar. Turen arrangeras av Sveriges Veteranförbund och är en del i Gula Bandet–månaden.

På lördag startar årets Nordic Veteran MC Tour som är en 800 kilometer lång tur längs fina motorcykelvägar. Turen startar i Karlsborg den 25 maj och avslutas i Stockholm den 30 maj och har deltagande motorcyklister från Danmark, Finland, Norge och Sverige.

- Turen syftar till att manifestera solidaritet mellan Nordiska Veteraner men också till att visa upp oss för allmänheten. Vi vill visa att veterankollektivet är mycket mer än veteraner med problem, säger förbundsordförande Sverker Göranson

Under turen besöker förarna olika platser med koppling till försvaret. Bland annat passerar de Skaraborgs garnison P4 och T2 (Skövde), Livregementets husarer K3 och Karlsborgs fästning (Karlsborg), Markstridskolan Kvarn (Linköping), Hemvärnets Stridskola (Södertälje) och Livgardet (Stockholm). Höjdpunkten kommer att vara deltagandet i Veterandagsfirandet på Gärdet i Stockholm. Dit anländer gurppen klockan 11.00 och tas emot på evenemangsytan. Delar av gruppen kommer sedan att utgöra förpatrull till Veteranparaden.

Insamling till Gula Bandet

Just nu pågår Gula Bandet-månaden för Sveriges civila och militära utlandsveteraner. I samband med Nordic Veteran MC Tour kommer därför en insamling till Gula Bandet att starta. Turen är en del i Gula Bandet-månaden och arrangeras av Sveriges Veteranförbund med stöd av Försvarsmakten.

Pressmeddelande från: Sveriges Veteranförbund