ONSDAG 22 MAJ 2019


Pia Gullberg - Falkängens Hantverksförening, Ylva Lindstörm - Naturligtvis, Pia Persson - Falkängens Hantverksförening, Mailin Fahlström - Destination Läckö-Kinnekulle

Sommargatan i Hällekis - en fest för hela familjen

Den 6-8 juni är det dags för årets upplaga av Sommargatan i Hällekis, i år med några nya inslag och extra satsning på barnen.

Ett flertal aktörer i Hällekis tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle, Götene kommun och sponsorer satsar tillsammans på ett gemensamt program i tre dagar. Det bjuds på en mängd olika programpunkter under dessa dagar, hantverkarna flyttar ut sina butiker på gatan i Falkängen, fotoutställning i Smedjan, Eva & Roy spelar vid Coop m.m.

Nytt för i år är att man valt att fokusera extra på barnen en hel dag, den 7 juni, då erbjuds barnen bl.a. att dansa med IndepenDance Academy som avslutas med godisregn, ponnyridning, åka med sommartåget, spika en egen fågelholk och underhållning för barnen med Knaster & Knas. Även de övriga dagarna finns olika saker för barnen att göra, på lördagen kan de testa på att fiska i Stora Stenbrottet om man tar med egna fiskeredskap.En programpunkt som man hoppas skall locka många besökare är att få sina gamla prylar värderade av antikexpert Peder Lamm, känd bl.a. från Antikrundan i TV. Värderingen är kostnadsfri och man får ta med sig en pryl per person till scenen bakom kaffestugan i Falkängen där Peter skall hålla till med värderingen på lördagen med start klokan 12.00.

Sommargatan inleds på Nationaldagen kl. 10.00 vid dammen i Hällekis med flagghissning, fika, mingel och musikunderhållning.

Sommargatan tillsammans med den välbesökta Vintergatan i Hällekis är ett sätt att marknadsföra samhället och visa upp det oerhört stort engagemang som finns mellan olika företag, föreningar och andra aktörer i Hällekis.