TISDAG 21 MAJ 2019

Nu lanseras det nya konceptet Vandra i Skaraborg

Nu i maj lanserar turistorganisationerna i Skaraborg tillsammans konceptet Vandra i Skaraborg. För första gången sätter turistorganisationerna samman en gemensam vandringsprodukt. Syftet är att visa upp den stora variationen av vandringsupplevelser som erbjuds i Skaraborg och att locka till weekendbesök.

Inledningsvis ingår sex stycken vandringsleder runt om i Skaraborg som är lämpliga för dagsturer och som bjuder på varierande och rofylld vandring. Alla lederna som ingår i satsningen är kvalitetssäkrade och presenteras gemensamt på vandraiskaraborg.se

- I Skaraborg har vi fantastiska möjligheter till outdoor-upplevelser när vi kombinerar ihop vårt utbud. Det är inte många platser i Sverige som inom en timmas resa kan erbjuda vandring i urskog, platåberg, skärgårdsupplevelser och rullstensåsar, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Sista helgen i maj får Skaraborg besök av tre stycken bloggare med inriktning på vandring. De kommer att vandra några av lederna och berätta om detta i sina kanaler. Det blir startskottet på lanseringen av konceptet Vandra i Skaraborg.

- I Skaraborg är ju allting nära. Våra besökare har alla möjligheter till att kombinera sina favoritleder med sitt favoritboende till sin alldeles egna vandringsupplevelse. Nu visar vi upp det tillsammans när vi för första gången sätter ihop en gemensam vandringsprodukt i Skaraborg, säger Charlotte Backman.

Lederna som ingår i produkten finns på Brommö, Mariestad; Kållandsö, Lidköping; Kinnekulle, Götene; Granvik, Karlsborg, Hökensås, Tidaholm och Billingen, Skövde.

Sedan ett drygt år tillbaka pågår ett fördjupat samarbete mellan turistorganisationerna i Skaraborg inom ramen för ett utvecklingsprojekt som heter Visit Skaraborg. Projektet handlar om gemensamt bemötande, digital utveckling och utveckling av nya, gemensamma produkter. Projektet finansieras av Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund samt Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde