TISDAG 14 MAJ 2019

Nattvandring på Kinnekulle för 35:e gången

Fredagen den 31 maj är det dags för årets Nattvandring på Kinnekulle, i år är det 35:e gången den genomförs. Vandringen startar i Hällekis och löper upp till toppen av Kinnekulle för att på nervägen passera förbi Stenbrottet och till slut gå i mål i Hällekis, ca 1 mil lång och utmed vägen finns flera stationer med diverse förtäring och musikunderhållning. Packa gärna med lite egen kvällsfika i ryggsäcken för att avnjuta på lämpig plats utmed vandringen.

Vandringen går på skogsstigar, grusvägar och asfaltsvägar i den vårfagra naturen på Kinnekulle, denna tid är berget som vackrast och förhoppningsvis kommer även ramslöken att blomma och sprida sin specifika doft över nejden. Utsikten från Kinnekulles topp mot den nedgående solen i horisonten vid Kållandsö är bara den en upplevelse i sig.

Utsiktstornet på Kinnekulles topp kommer att hålla öppet och där finns även en liten kiosk, i Salen kan man köpa korv och bröd.

Det bjuds även på musikunderhållning längs med vandringen, vid starten spelar Hällekis Musikkår, Hugo Ljungkvist sjunger och spelar i Salen, Kulturskolan spelar trummor i Stenbrottet, Elin Johansson spelar på orgel i Hönsäters kapell och Lidköpings dragspelsklubb underhåller vid Kulleberg och vid målgången i skolan.

Vissa delar av vandringen kan vara lite besvärlig för de som går med barnvagn, men det finns en skyltad alternativväg för dessa.

Starten sker mellan 19.30 - 21.30. ovanför Hällekis Skola, parkering finns i området.
Pris: Vuxen 50 kr, barn upp till 12 år 10 kr.
Betala gärna med Swish eller jämna pengar, skyltar med numret finns uppsatt vid startfållan.
Fina priser utlottas på startkortet.