MÅNDAG 6 MAJ 2019

Vandra i Skaraborg

Nu är våren här och vår natur i Skaraborg blir bara vackrare och vackrare. Då finns det inget bättre än att komma ut i naturen och vandra. För sjätte året i rad är det dags för samarbetet Vandra i Skaraborg att dra igång. I år är det åtta vandringar med fem olika arrangörer som samarbetar och vill locka folk ut och vandra.

- Man kan nästa säga att det har blivit en folkhälsorörelse och tillsammans får vi ut flera tusen i naturen, säger Ulrika Persson, Friluftsfrämjandet Kinnekulle.

I år inleds Vandra i Skaraborg den 12 maj med en av tre Kinnemilar som Vandrarklubben Lundsbrunn anordnar. De har nu anordnat Kinnemilar i 25 år. Den första startar i Kalkstensbrottet på Kinnekulle. Sedan fortsätter det med Pilgrimsvandring som startar vid Husaby kyrka med Götene pastorat. Björsäters IF arrangerar den traditionsenliga Kvarnstensvandringen och Friluftsfrämjandet Kinnekulle arrangerar för 35:e gången i ordningen Nattvandringen på Kinnekulle. Sist ut är Varnhems IF som firar 45 år med sin Pilgrimsvandring med Trailrun.

I och med att vandringarna är snitslade kan även den som inte är van vid att vara ute i naturen komma ut och njuta av det Skaraborg har att erbjuda då man inte behöver vara rädd för att gå vilse. Vandringarna är mellan 5 – 11 km långa och går i lite olika terräng så det finns någon som passar alla.

- Vi har nu under sex år samordnat arbetet med föreningarna så att vi bland annat kan sätta datum tidigt för vandringarna så de inte ska krocka med varandra. Det är jättekul att vi kan hitta samarbetsformer som verkligen fungerar och bidrar till att fler upplever Skaraborg, säger Malin Johansson Fahlström, Destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Precis som tidigare år så får deltagarna vid sin första vandring ett startkort och går man minst hälften av alla vandringar, det vill säga fyra så är man med och tävlar om flera fina vinster som är skänkta av ett flertal sponsorer. Samarbetet stöttas också av Skara kommun som även anordnar Victoriavandringen 14 september. Även Folkhälsoråden i Götene och Skara är med och stöttar.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle