FREDAG 26 APRIL 2019

Dubbelt firande för ROCKWOOL Sverige

30 år som verksamhet och 10 år som varumärke på den svenska marknaden. I år är det stort jubileumsår för ROCKWOOL Sverige.
”Resan från litet källarföretag till marknadsledare har varit utmanande och fantastiskt kul”, kommenterar Jonas Zacharoff, Business Director på ROCKWOOL Sverige.

April 1989. Företaget ROXULL registrerades som bolag och ett nytt varumärke för tillverkning och försäljning av stenull på den svenska marknaden såg dagens ljus. Företaget hade redan då huvudkontor i Jönköping och ägdes av danska ROCKWOOL.

Pia Svensson, Customer Service Manager, var med från start och har sett utvecklingen av ROCKWOOL i Sverige de senaste 30 åren.
”När vi startade 1989 var vi elva personer som jobbade på kontoret och vi började från noll. Prislistan rymdes på ett A4-ark och allting var manuellt. Vi räknade på miniräknare och pappershögarna var enorma”, berättar Pia.

Verksamheten tuggade på i jämn takt. Men så hände något. För exakt tio år sedan såldes varumärket ROCKWOOL till ROXULL. Det kom att bli den viktigaste händelsen i företagets historia.
”På ett år klev vi från att vara ett litet källarföretag till att bli en av de starkaste aktörerna på den svenska isolermarknaden”, berättar Jonas Zacharoff, som började som säljare på ROXULL år 2003.

Idag har pappershögarna minskat och miniräknarna är utbytta mot mer effektiva system. ROCKWOOL Sverige har ökat omsättningen kraftigt de senaste åren och det ser ljust ut även framåt.
”Det är många faktorer som har påverkat. Marknaden har varit med oss förstås, men vi har också varit målmedvetna i de val vi har gjort och satsat på långsiktiga kundrelationer”, avslutar Jonas.


Pressmeddelande från: ROCKWOOL