LÖRDAG 20 APRIL 2019

Solig påskhelg och många besökare i Falkängen

Det blev riktigt kanonväder under påskhelgen I Kinnekulleområdet, med strålande sol och riktig sommarvärme runt 20 grader. Många passade på att resa ut och besöka det vårfagra Kinnekulle, då det nu är helt rätt tid att för naturupplevelser när allt börjar grönska och blomma.

Många besökare i området gjorde även en visit i Falkängens hantverksby i Hällekis som håller öppet hela påskhelgen mellan kl. 11.00 - 16.00, både Kaffestugan och hantverksbutikerna är öppna under dessa dagar. Besök hos hantverkarna och en fika bakom kaffestugan är något som lockar omkring 70 000 besökare årligen, dessvärre kan Falkängens framtid vara hotad, men bygdens folk kämpar tappert för att bevara denna idyll.

Den 1 maj öppnar Falkängsgatan för säsongen. Kaffestugan och alla hantverksbutikerna har öppet dagligen 10.00 - 18.00. Vid musikkvällarna i juli har Kaffestugan öppet till 20.00.Även Utsiktens Kaffestuga Kinnekulle drog många fikabesökare under påskhelgen och husbilarna var många på parkeringen, där man njöt av solen och den sköna utsikten över Vänern bort mot Kållandsö med det gnistrande vita slottet Läckö i horisonten.Utsiktens Kaffestuga Kinnekulle har sen öppet alla dagar i maj mellan 11.00-17.00 och i juni, juli och augusti alla dagar mellan 10.30-19.00.