TISDAG 16 APRIL 2019


15:e upplagan av MTB-loppet Billingeracet går av stapeln 11 maj 2019 - Foto: Christian Einarsson/Skövde CK

MTB-loppet Billingeracet genomförs för 15:e gången

Billingeracet är ett MTB-lopp för både tävlande och motionärer. Den 11 maj går 15:e upplagan av stapeln och numera är det både en av 8 deltävlingar i långloppscupen och är ett officiellt seedningslopp för Cykelvasan. Loppet brukar locka runt 900 deltagare från stora delar av Sverige.

Billingeracet är ett tufft MTB-lopp som genomförs på Billingen i vacker men utmanande miljö med många tuffa stigningar. Tävlingsklassen kör en sträcka på 75 km. I motionsklass finns det förutom den långa sträckan också två kortare varianter på 40 km och nytt för i år även en lite mindre krävande sträckning på 34 km. Ytterligare en nyhet för året är duoklassen där ungdomar har möjlighet att köra den korta motionsklassen i sällskap av vuxen.

- Vi gör olika insatser i år för att göra loppet mer tillgängligt. Vi hoppas att både den kortare sträckningen och duoklassen ska göra loppet intressant för fler motionärer i vårt närområde, säger Göran Nyholm, projektledare för Billingeracet från Skövde Cykelklubb.

En annan nyhet för året är att start- och målområde förstärks med underhållning och servering för att utveckla upplevelsen för både de tävlande och inte minst för de som kommer för att titta på loppet. Dessutom finns det möjlighet att följa de tävlande live via appen RaceONE.

- Det är viktigt för Skövde och Billingen att vi har arrangemang som är enkla och roliga att besöka. Då kan arrangemangen växa och ge lokal utveckling både för föreningar och för andra lokala aktörer. Vi på Next Skövde samarbetar under året med ett antal av föreningarna på Billingen kring tävlingar för att utveckla arrangemangen och Billingeracet är ett av dem, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde