MÅNDAG 15 APRIL 2019


Brittiska besökare i april 2019 - Foto: Jessica Bergstrand/Next Skövde

Första brittiska gruppresan till Hornborgasjön

Den brittiska gruppresearrangören Experience Nature gjorde sin första gruppresa till Hornborgasjön 9-12 april 2019. Det är ett direkt resultat av satsningen på den brittiska marknaden som Visit Hornborgasjön inledde för ett par år sedan.

Förra året var Ashley Grove från researrangören Experience Nature på besök vid Hornborgasjön. Nu har han varit tillbaka med sin första organiserade gruppresa bestående av en grupp på tolv personer. Gruppen fick se flera fåglar som är ovanliga i England. Förutom tranorna var de allra mest hänförda över att ha sett en svarthakedopping och en havsörn, vilket är ytterst ovanligt i England.

- Jag är mycket nöjd med resan och ser fram emot nästa års resa som redan är inbokad. Då ska jag nog lägga till ytterligare en dag för det finns så otroligt mycket mer man vill se och göra när man är här i området runt Hornborgasjön, säger Ashlye Grove.

Hornborgasjön ses som mycket exotiskt och fascinerande. Det är unikt att kunna komma så nära tranorna. En av medlemmarna i gruppen passade på att ligga i gömsle en dag.

- Det var så mycket tranor så det var nästan för mycket, säger Tom, en av deltagarna i gruppen. Han fortsätter: - Det är svårt att få fina bilder på enstaka tranor vilket man också vill ha. Men det är ju helt fantastiskt att man kommer så nära, man behöver inte ha några stora objektiv när man ligger i gömslet.

Det är möjligt att Ashely även gör en resa till Hornborgasjön vid en annan tid på året, men det är inte klart ännu. Han gör ett tiotal resor per år världen över och inom Storbritannien. Dessutom är han ute och föreläser en hel del och då kommer han att berätta om Hornborgasjön och dess historia och fågelliv.

Efter det goda resultatet av satsningen i Storbritannien är det klart att Visit Hornborgasjön även i år kommer att vara med på världens största fågelmässa ”Birdfair".

- Det finns en mycket stor grupp fågelintresserade i Storbritannien och därför är det en intressant marknad för oss inom Visit Hornborgasjön. Vi hoppas att vi ska kunna få ett ännu större intresse för Hornborgasjön genom att fortsätta att vara aktiva på den brittiska marknaden, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde