MÅNDAG 8 APRIL 2019

Den anrika trollingtävlingen Kinnekulleträffen arrangeras den 12-14 april 2019

Kinnekulleträffen anses av många trollingfiskare vara den trevligaste trollingtävlingen i Vänern. Tävlingen arrangeras för 27:e året i rad från Hönsäters hamn i Hällekis och även i år har tävlingen SM-status. Tävlingsledare är trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson och överskottet går till smolt = "liten öringbebis".

Årets stora nyhet är att den anrika trollingtävling är den fjärde och sista deltävlingen i STM, Swedish Trolling Masters -19 som är den SM-serie i trolling som påbörjades sommaren 2018. Det trollingteam som har bäst placeringspoäng i tre av fyra deltävlingar blir Svenska Mästare i Trolling 2019!

Allt överskott går tillbaka till sjön i form av en smoltutsättning året efter tävlingen, överskottet från Kinnekulleträffen -18 finansierar ca 5 000 smolt till ett värde av 110 000 kr. Alla utsättningar görs i samarbete med Laxfond Vänern.

Följ tävlingen på sociala medier:

Intresserade kan följa tävlingen online via arrangemangets sociala medier, den huvudsakliga informationen om arrangemanget, delresultat och slutresultat läggs ut på nätet via informationsbloggen: http://kinnekulletraffen.blogspot.se/

Läs mer om Götene SFK´s satsning på att sätta öringsmolt i Kinneviken: https://oringkinneviken.blogspot.se/

Filmsugen, kolla vår promotionfilm på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=qbUEN7IiffU&t=

För mer information http://kinnekulletraffen.blogspot.se/

Pressmeddelande från: Kinnekulleträffen