FREDAG 29 MARS 2019

Årets Tranfestival bjuder på flera nyheter

Tranfestivalen som äger rum den 6-14/4 bjuder på flera nyheter. En av förändringarna är att vi andra helgen bjuder in till en mat-och klimatmarknad istället för den tidigare matmarknaden. En annan nyhet är att Birdlife Sverige bjuder på specialprogram för barn varje hel timme under båda helgerna. Vi är dessutom glada att hälsa den första brittiska gruppresan välkommen under Tranfestivalveckan.

Visit Hornborgasjön fortsätter att tillsammans med Länsstyrelsen, fågelklubbar, Birdlife Sverige och Studiefrämjandet satsa på nya samarbeten, aktiviteter och produkter. Allt för att stärka upplevelsen och locka nya besökare till Trandansen och naturum Hornborgasjön. Inom kort anländer den första gruppresan med brittiska fågelskådare via Experience Nature!

Tranfestivalen äger rum 6 – 14 april med många nya utställare, aktiviteter, fika, nytt större tält samt föreläsningar och guidningar på helgerna. På veckodagarna blir det friluftsdagar för skolelever.

Nyheter | Tranfestivalen

Inför transäsongen lanserar även Visit Hornborgasjön ett nytt magasin och en nya karta, appen Kulturväg Skaraborg är uppdaterad, VR-film finns att titta på och nya souvenirer med tranmotiv finns till försäljning.

Information och öppettider

Trandansens informationscentral | 23 mars – 22 april | Varje dag kl. 9 – 19

Naturum Hornborgasjön | Varje dag kl. 10 – 18

Pressmeddelande från: Next Skövde