TORSDAG 7 MARS 2019

Nu skickas tre miljoner deklarationer till dem med digital brevlåda

Utskicket av deklarationen till dem som har en digital brevlåda har nu startat. I år är det nästan en miljon fler som får deklarationen så här tidigt jämfört med förra året. Den som vill ha sin skatteåterbäring redan i april behöver deklarera digitalt senast den 2 april, utan att göra några ändringar eller tillägg.

Den som anslutit sig till en digital brevlåda senast den 28 februari får sin deklaration skickad dit den 7–13 mars.

– I år är det fler än tre miljoner som kommer att få sin deklaration skickad till sin digitala brevlåda, jämfört med cirka två miljoner förra året. Det är alltså runt en miljon fler anslutna som nu också får sin deklaration digitalt. Det är en utveckling som vi ser positivt på, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den som ännu inte anslutit sig till en digital brevlåda får deklarationen med posten den 15 mars–15 april. Det går bra att deklarera i appen eller på skatteverket.se från och med den 19 mars när deklarationen öppnar. Den som godkänner sin deklaration digitalt senast den 2 april, utan att göra några ändringar eller tillägg kan få sina skattepengar den 9-12 april. Det gäller även för den som får sin deklaration på papper.

– Kom ihåg att kontrollera uppgifterna i deklarationen när du fått den. Om uppgifterna inte stämmer är det viktigt att kontakta sin arbetsgivare så de kan rättas, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Pressmeddelande från: Skatteverket