FREDAG 1 MARS 2019

Återupplev "En Midsommarnattsdröm" på Kinnekulle, en film av Leif Olsson

Shakespeare på Kinnekulle, varför inte? Så tänkte Leif Olsson då han satte upp Shakespeares komedi "En Midsommarnattsdröm", sommaren 1994, just i Munkängarna. Många minns den säkert. Filmen från den uppsättningen visas på tisdag kväll, den 5 mars, kl 18, i Centrumhuset, Götene. Den ingår i serien Leif Olsson visar filmer.

Uppsättningen fick ett jublande mottagande, både från publik och media. Puck, som gestaltades av Ylvalie Laurén, hyllades av flera recensenter som den bästa Puck de sett. Liksom älvakungen Oberon.

Många vittar om den magiska miljön i Munkängarna, som väl har tagits tillvara i pjäsen. Den förtrollande saft som doppas i ögonen på de älskande paren, t.ex. kommer givetvis från Ramslöken, vars doft svepte in publiken under de tio föreställningarna, säger regissören, Leif Olsson. Jag vandrade ofta på stigarna där, för att hitta de bästa spelplatserna. Det var roligt med all uppmuntran vi fick, både före och efter uppsättningen från många Kinnekullebor, inte minst från Hellekis säteri, där Lillemor Klingspor ofta hade sagt: "Leif, där måste du sätta upp något."

Med ett 40-tal amatörer och professionella, varav de flesta från bygden, och med många praktiska insatser från alla, bjöds publiken på en upplevelsevandring genom Munkängarna, från scen till scen. Musiken togs om hand av elever från Musikgymnasiet i Skövde.
Det är första gången filmen visas i Götene.

Bilder:

Överst vänster
Älvakungen Oberon smyger på den sovande älvadrottningen Titania

Under vänster
Från en repetition, med Botten Vävare, Lars Lundberg, och älvadrottningen, Karin Lundqvist, omgiven av älvorna. Puck, till vänster.

Höger sida
Puck, Ylvalie Laurén, i avslutningsscenen