TISDAG 19 FEBRUARI 2019

Ingrid Axelsson tar över Café Doppingen

Café Doppingen, vid Hornborgasjön, invigdes i mars 2017. Nu kommer Ingrid Axelsson att driva och utveckla det välbesökta caféet intill naturum Hornborgasjön.
- Den här platsen är verkligen en lisa för själen, säger hon lyriskt.

Café Doppingen på Hornborgasjöns östra sida, i närheten av Broddetorp, har hittills lockat närmare 60 000 besökare årligen. Idag skrevs kontrakt med Ingrid Axelsson, som tidigare drivit flera caféer och restauranger genom sin långa karriär. Senast i raden det välrenommerade Hellekis Café och restaurang på Kinnekulle.

- Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Ingrid Axelsson. Det känns att hon sätter kvalitet och service högt och jag tror att vi tillsammans kan utveckla Hornborgasjön till ett ännu mer välkomnande besöksmål, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

Detta blir en nystart för Doppingen, efter två år med samma innehavare. När kontraktet löpte ut fick en ny innehavare chansen. Besökare känner igen sig i lokalerna, men den nya innehavaren kommer givetvis att anpassa och förändra utbudet. Lättare lunch och hembakat fika kommer att finnas på menyn, förstås.

- Den här platsen är verkligen en lisa för själen. Skönheten och lugnet, långt bortom allt larm. Det är den känslan vi vill dela med besökaren och vår ambition är att ha ett utbud som står i samklang med naturen och kunna arbeta med närproducerade råvaror, säger Ingrid Axelsson.

Naturum Hornborgasjön och Café Doppingen planerar att öppna söndagen den 17 mars. Därefter håller vi öppet dagligen till slutet av september. För mer information om sjön och naturums verksamhet: www.hornborga.com

Pressmeddelande från: Länstyrelsen Västra Götalands Län