MÅNDAG 4 FEBRUARI 2019

Glenn Miller Orchestra gästar Lidköping för första gången i april

Lördagen 27 april kl 19:30 står den populära och internationellt välkända orkestern på scenen i De la Gardiegymnasiets aula. Orkesterledaren, trombonisten och Millerkopian Jan Slottenäs leder då sina mannar i den nya showen "A Tribute To The Music" som är en hyllning till Glenn Millers odödliga musik. Repertoaren är oerhört omfattande och orkestern förfogar i sin notmapp över mer än 1.500 melodier i originaltappning från Glenn Millers efterlämnade notbibliotek. Sålunda har orkesterledaren haft ett digert arbete med att vaska fram det allra bästa från alla dessa härliga musikpärlor. Allt för att blidka publiken i Lidköping.

Alltsedan sommaren 2010 då orkestern blev ombildad och licensierad av Glenn Miller Productions Inc., New York, U.S.A. turnerar man flitigt i hela Skandinavien. Det innebär rader av konserter, shower och dansspelningar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Och populariteten tycks inte avta. Snarare tvärtom. När orkestern inleder sitt framträdande med den obligatoriska signaturmelodin "Moonlight Serenade" brukar det gå ett sus genom publiken. Och fortsättningsvis under kvällen är det inte många som sitter helt still i sina stolar - det börjar rycka i armar och ben för att följa de kända tonerna.

Den som är uppmärksam kommer också att finna att det i orkestern sitter flera musiker ur den svenska absoluta jazzeliten. De bidrar alla till den välstämda och mycket samspelta ensemblen. De båda duktiga vokalisterna Jens Berggren och Samuéla Burenstrand är varma i kläderna efter alla år tillsammans med bandet.

Orkesterledaren Jan Slottenäs gör också allt för att orkestern ska låta så exakt det bara är möjligt det som en gång var ursprungsorkestern under storbandens glansperiod då Glenn Miller själv stod framför sin orkester. Orkesterns höga standard har medfört att man internationellt på många håll framhåller just denna orkester som den absolut främsta av de fyra Millerorkestrar som turnerar världen runt. En konsertshow således som helt klart är värd att uppleva i Lidköping!

Pressmeddelande från: Artist Management Sweden AB