FREDAG 1 FEBRUARI 2019

Kållandsös unika skärgård uppmärksammas på båtmässan i Göteborg

Kållandsös skärgård uppmärksammas nu bland kajakentusiaster landet runt. Destination Läckö Kinnekulle har med anledning av detta bjudits in till båtmässan i Göteborg, torsdagen den 7 februari, för att berätta om det utbud framtida paddlare har att se fram emot. Detta görs tillsammans med Naven Outdoor Experience som i dagsläget är det enda företag som erbjuder uthyrning av kajaker och kanoter på Kållandsö

- Att få upptäcka och utveckla denna fantastiska miljö med alla historier och olika miljöer som finns är ett privilegium, säger Carolina Hellström, destinationsutvecklare och kajakentusiast vid Destination Läckö Kinnekulle.

Tusentals öar, kobbar och skär i en mångfald gällande såväl natur som fauna och fågelliv där både havsörn och fiskgjuse lever skulle kunna vara nog så lockande för en kajakälskare. Men i Destination Läckö Kinnekulle kan paddlarna även vända blicken nedåt och upptäcka kvarlämningarna efter fartyg och skepp som förlist under många gånger dramatiska omständigheter.

Dessa förutsättningar har gjort Kållandsö med dess skärgård allt mer intressant för kajakentusiaster och andra människor som uppskattar natur och kultur. På båtmässan kommer Carolina och Cecilia Ström (Naven Outdoor Experience) bland annat prata om Läckö kajakträff som äger rum helgen efter midsommar, samt om det vraksafari som besökaren på egen hand kan guida sig igenom med hjälp av den app Destinationsbolaget tagit fram.

Läckö kajakträff genomfördes första gången sommaren 2018 och gensvaret hos deltagarna blev otroligt bra. Detta gör att deltagarantalet i år kommer att utökas från 100 till 200. Träffen kommer att erbjuda ett späckat schema fredag till söndag för såväl erfarna som mindre erfarna paddlare. Träffen kommer även gästas av uppmärksammade profiler inom outdoor, bland annat Fredrika Ek som har cyklat jorden runt på 1000 dagar och Björn Thomasson som är välkänd för sina egenhändigt tillverkade kajaker.

Vraksafarit har växt fram i ett samarbete mellan Destinationsbolaget, Vänermuseet och Naven Outdoor Experience. Besökaren kan med hjälp av appen kryssa sig fram mellan de olika vraken som är synliga från ytan, läsa eller lyssna till de spännande och dramatiska myter och berättelser som påminner oss om den hårda och obarmhärtiga tid som känns så lång borta men uppenbarligen ändå är så nära. Kanske mormor, morfar eller farfarsfar varit en del av just dessa historier?

Appen finns i App Store eller Google Play och heter ”Läckö Kinnekulle”.


Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB