TORSDAG 31 JANUARI 2019

Vänern lyfts på Båtmässan i Göteborg

Den 1–10 februari finns Vänersamarbetet och Gästhamnar i Vänern på plats på den internationella båtmässan i Göteborg. Tillsammans ska de lyfta Vänern som turistdestination.

Samarbetet mellan kommunerna som ingår i Vänersamarbetet och gästhamnarna har blivit starkare och starkare, vilket även kommer att synas grafiskt på mässan. Till skillnad från tidigare år så samlas de båda föreningarna under ett och samma visuella utryck – en så kallad Väner-profil. Med nya bilder och färger som utformats från det nya varumärket för Vänern ska de visa upp sjön, gästhamnarna och kommunerna som en destination med många möjligheter.

– På mässan kommer vi att lyfta fram de omtyckta och varierande hamnar som finns runt Vänern. Tillsammans med våra inomskärsleder och naturhamnar gör de Vänern tillgänglig och ger en skyddad miljö för båtlivet, berättar Helen van Dijk, ordförande för Gästhamnar i Vänern.

I montern kommer det att finnas ett stort sjökort över Vänern där besökarna kan markera ut sina smultronställen vid och på Vänern eller berätta om de platser de skulle vilja besöka. Det blir både en tävling med fina priser och ett sätt att samla in kunskap om både guldkorn vid Vänern och efterfrågan på olika platser.

– Tillsammans hoppas vi på att locka ännu fler besökare till upplevelser vid och på Vänern. Det känns viktigt att vara på plats på båtmässan och knyta ihop båtlivet med det som finns att upptäcka på land kring Vänern. Vi visar upp besöksmål och tipsar om sommarens evenemang, säger Madeleine Norum, projektledare för Lake Vänern Grand Tour, en satsning för att utveckla Vänern som destination.

Du hittar oss i monter C 01:49. Välkommen!

Pressmeddelande från: Gästhamnar i Vänern