TORSDAG 17 JANUARI 2019

Swebostad vinner markanvisningstävling i Lidköping - 47st nya bostadsrätter på nya Askeslätt

Lidköpings Kommun har under hösten 2018 genomfört en markanvisningstävling där företag givits möjlighet att lämna in förslag om vad man avser att bygga. Området tillåter en mer förtätad byggnation än i övriga Askeslätt. Efter juryns sammanträde och rekommendation föreslogs det i Samhällsbyggnadsnämnden i december 2018 att kommunen skall tilldela markanvisningstävlingens båda områden till Lidköpingsbaserade Swebostad. Ett sådant avtal har nu tecknats.

-Vi är naturligtvis mycket stolta över att kommunen gillat vårt förslag och vi är mycket intresserade av att snabbt komma igång med projektering och planering för en första säljstart under våren. - säger Lars Bonander, Projektutvecklare på Swebostad.Förslagets två delar rymmer sammantaget 47st nya bostäder fördelat mellan tvåplansradhus (106kvm), enplansradhus (82-92kvm) och lägenheter (71-88kvm) 3-4 rum och kök. Bostäderna kommer försäljas som bostadsrätter vilket blir ett mycket bra komplement till övrig bebyggelse. Ett bra ingångspris ger också möjligheten till fler att bosätta sig på Askeslätt.

- Det är beprövade och populära hus och lägenheter vi planerar här och som vi även uppfört i flera delar av västsverige. - säger Erik Dahlberg som är Byggprojektledare på Swebostad.

I området pågår nu arbeten med gatubyggnation och infrastruktur. En ny förskola planeras även vid infarten till området och beräknas byggas runt 2021.

-Nu kommer vi lägga upp projektet på vår hemsida och det finns redan nu möjlighet att lämna sitt intresse för området. Då hamnar man även på kölista inför vårens säljstart. -Säger Lars.

Läs mer om projektet under fliken planerade projekt: www.swebostad.se/askeslatt

Pressmeddelande från: Swebostad Utveckling AB, Lidköping