MÅNDAG 7 JANUARI 2019

Terrier från Hjo utsedd till Årets utställningshund

Nu har Årets utställningshund korats under MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg. Efter ett år av tuffa hundutställningar blev till slut Cairnterriern Hjohoo's Love Looking At Hjo, tillsammans med ägaren Elisabeth Theodorsson och handlern Magnus Hoff, från Hjo, de lyckliga vinnarna av det prestigefyllda priset.

Det är full aktivitet på Svenska Mässan i Göteborg under Nordens största hundevenemang, MyDOG. På plats finns cirka 9 000 hundar.

Mest pratas det just nu om en speciell fyrbent skönhet: Cairnterriern Hjohoo's Love Looking At Hjo från Hjo. Hon har under året tävlat i hur väl hon uppfyller rasstandard och har bedömts och jämförts med ca 25 0000 andra hundar som ställts ut runt om i landet under 2018. Vid sidan av tre andra kandidater kniper hon första placeringen med 40 poäng och för det korades hon under dagen till Årets utställningshund på MyDOG.

– Vi är otroligt glada att vi lyckats vinna med en Cairnterrier, en ras som är mer working dog än utställning. Rasen kräver mycket arbete med päls och muskulatur, och brukar ha svårt att ta sig till toppen i konkurrens med de typiska utställningsraserna, säger ägaren Elisabeth Theodorsson från Hjo.

Titeln Årets utställningshund delas ut av Svenska Kennelklubben och tilldelas den hund som har tagit flest poäng under årets hundutställningar runt om i landet.

De övriga tre kandidaterna till Årets utställningshund kommer från Stavsjö, Upplands Väsby och Moholm. Men det blev alltså Cairnterriern från Hjo som stolt fick ta emot förstapriset på 20 000 kronor, som delades ut av Agrias affärsområdeschef för Sällskapsdjur, Patrik Olson.

– Toppen av toppen av våra svenska utställningshundar vann. Det ligger oerhört mycket jobb bakom att nå en sån här placering. Man tävlar mot cirka 25 000 deltagare och ställer ut på 40-50 utställningar på bara ett år. Önskar alla ett väldigt stort grattis, säger Pekka Olson, ordförande Svenska Kennelklubben.

Resultat Årets utställningshund 2018

1 plats
Hjohoo's Love Looking At Hjo
Ras: Cairnterrier
Ägare: Elisabeth Theodorsson
Hemort: Hjo

2 plats
Lehigh Impresario For Champhurst
Ras: Skotsk hjorthund
Ägare: Ray Lindholm
Hemort: Stavsjö

3 plats
Manticorns Enrico
Ras: Griffon bruxeliois
Ägare: Jan Törnblom & Joakim Ohlsson
Hemort: Upplands Väsby

4 plats
Lundecock's Coconut
Ras: Shetland sheepdog
Ägare: Ulrika Nordieng
Hemort: Moholm

Pressmeddelande från: Svenska Mässan