ONSDAG 5 DECEMBER 2018

Skärmförbud införs hos Lidköpings badhus

Allt fler badhusbesökare brister i sin uppsikt och det är ett stort problem, enligt badhusets personal i Lidköpings kommun, som nu inför skärmförbud i badhuset.

- Orsaken till att vi inför detta skärmförbud är främst för säkerheten, vi vill inte att ett barn ska drunkna innan vi ser en förändring, säger Patrik Tigerberg, bad- och ungdomschef.

Barn drunknar fort och tyst. Det räcker med ett ögonblicks ouppmärksamhet så kan det värsta hunnit hända. Det känns inte bra att mobilen i nuläget är viktigare än barnen, fastslår Tigerberg.

Sedan tidigare har vi ett förbud mot fotografering, vad gäller skärmförbud på badhus är vi är inte ensamma om att införa detta. Det har redan införts på flera håll i landet och är förutom ett sätt att öka säkerheten, ett sätt att minska risken att badhusets besökare blir fotograferade eller filmade mot sin vilja, avslutar Tigerberg.

Skärmförbudet som kommer att gälla på Lidköpings badhus, relaxavdelning, bastuavdelning, dusch och omklädningsrum, innebär att gäster inte längre får använda datorer, mobiltelefoner, surfplattor eller kameror i badhusets lokaler för att höja säkerheten och integriteten hos besökarna.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun