TISDAG 4 DECEMBER 2018

Nyårsfirande med lasershow och lasermapping i Lidköping

Efter 2017 års succé är det nu klart att det blir lasershow även i år. Storpublik tittade på lasershowen vid midnatt förra året och ännu fler tog chansen att se lasershowen som visades på eftermiddagen under Nyårsdagen och som passande nog döpts till ”Andra chansen”.

- I år kommer nyårsfirandet, förutom lasershowen bjuda på lasermapping på Rådhuset. Lasermapping är ett sätt att rita bilder och former på exempelvis en husvägg. Ett fantastiskt inslag som innebär att vi kan lyfta lasershowen till ännu en högre nivå, säger Daniel Waggett kulturassistent, Lidköpings kommun.

Nyårsfirandet inleds på samma sätt som tidigare år med diktläsning och musikunderhållning från Rådhusbalkongen, för att sedan kulminera vid tolvslaget med en spektakulär lasershow skapad av Laserimage AB tillsammans med Lidköpings kommun som står som arrangör för nyårsfirandet.

Lasershowen kommer även denna gång att genomföras på Nyårsdagens eftermiddag i form av ”Andra chansen” en fin möjlighet för invånare och boende i grannkommuner att ta del av den spektakulära showen dagen efter nyårsfirandet.

- Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att uppleva detta Skaraborgs unika firande som fick otroligt mycket uppmärksamhet både nationellt och internationellt förra året, avslutar Daniel Waggett.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun