FREDAG 26 OKTOBER 2018

Tom Clancy tillbaka med högaktuell thriller om det globala hotet

Tom Clancy har alltid haft en kuslig förmåga att förutspå världsomspännande, storpolitiska händelser. I den trettonde boken om president Jack Ryan är hotet globalt – och allt sker under ytan. Tom Clancys litterära arv förs nu framgångsrikt vidare av Marc Cameron.

Makt utan gräns tar sin början i en rad till synes orelaterade händelser: en attack på en oljeplattform i Afrika, en terrorattack på en amerikansk jagare och ett stormdrivet spionfartyg som när som helst kan falla i kinesiska händer. Det världspolitiska läget är akut och alla spår pekar mot Kinas president Zhao.

Boken berättar på ett skrämmande trovärdigt sätt hur ett politiskt maktspel kan få katastrofala konsekvenser. Från hemliga uppdrag längs med Gula havets kust till fruktansvärda upptäckter vid den nordamerikanska gränsen skildras ett skuggspel som har hela världen som en spelplan.

”En fantastisk politisk thriller skriven med samma briljans och stil som läsare av Clancy förväntar sig”, skriver The Real Book Spy och får medhåll av Suspense Magazine som skriver: ”Cameron har mästerligt skildrat ett strategiskt spel som lever upp till Tom Clancys namn”.

Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är Makt utan gräns som hämtad direkt från verklighetens löpsedlar i tider av spionskandaler och ödesmättad retorik. Clancys legendariske karaktärer är även högaktuella som TV-serie i Amazons kritikerrosade storsatsning Jack Ryan – med bland andra Michael Bay och John Krasinski i regi. Säsong två är redan beställd till 2019, där svenska Noomi Rapace kommer spela en av rollerna.

Pressmeddelande från: Bookmark Förlag