TORSDAG 25 OKTOBER 2018

Sweden Game Festival lockade 2500 besökare

Sweden Game Festival arrangerades för fjärde gången i lördags. Besökarna köade för att få uppleva Spelstaden Skövde live. Festivalen blev innehållsmässigt den största hittills med ca 40 olika spel att testa, av dem ett stort antal som ännu inte lanserats. Lördagens festival lockade totalt 2500 besökare.

Sweden Game Festival arrangerades av Next Skövde och Sweden Game Arena. Ett 50-tal företag från 12 länder förutom Sverige visade upp sig och sina spel. Och besökarna trivdes, trots köer både innan öppning och för att prova på spel. Det var en strid ström av besökare i alla montrar och de ca 80 datorerna i arenan gick varma hela dagen.

När Ettnix, en av världens bästa Fortnite-spelare, äntrade scenen var det helt fullsatt vid stora scenen. Därefter väntade besökarna tålmodigt i upp till tre timmar för foto och signering. Till slut hade ca 400 personer fått chansen att träffa sin idol.

- Festivalen är viktig för att tillgängliggöra Spelstaden Skövde och vi har fått positiv feedback från såväl besökare som utställare, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Skövde fanns representerade genom fem bolag, 2-3 nya spelprojekt, Högskolan i Skövde samt projektet KLUB. En av utställarna var Sunscale Studios, som är precis i uppstarten. De håller på och bildar sitt företag och ska släppa sitt första spel om ca en månad. De hade också ytterligare en demo med sig av en ny idé.

- Årets festival blev toppenbra! Den var otroligt givande för oss då vi både fick träffa blivande kunder till spelet Hyss som vi släpper nu i november och även fick visa upp vad vi kommer arbeta på framöver. Att få se hur mycket både barn och vuxna gillade det vi har skapat betyder otroligt mycket för oss som utvecklare och det gör oss väldigt taggade på att fortsätta utveckla spel, säger Rebecca Romin, VD och projektledare på Sunscale Studios.

Pressmeddelande från: Next Skövde