ONSDAG 24 OKTOBER 2018

Laddat med höstlovsaktiviteter!

Inför höstlovet har föreningar och studieförbund tillsammans med Götene kommun satt ihop ett satt ihop ett fantastiskt program med aktiviteter för alla lediga barn.

Då erbjuds det prova på dagar med golf, eller varför inte testa bowling, fridykning eller ridning. Gillar man att pyssla och skapa ska man besöka Kulturskolan där man skapar sin egen kasperdocka och Fornparken där det blir mysigt pyssel.

Fritid-ungdom bjuder in till en kreativ tjejkväll på Går´n i Götene. Man får chans att utmana sig själv när det blir Bungee run och klättervägg i Hällekis, där gör man olika interaktiva spel med både ljud och ljuseffekter. Klätterväggen kommer även till Västerbyhallen under torsdagens Spökbollsturnering. Till turneringen anmäler man sitt lag i förväg, och man hoppas att många lag vill klä ut sig, för den häftigaste klädseln väntar ett pris.

I Lundsbrunns bygdegård händer det extra mycket under lovet eftersom Lundsbrunns Rymdcenter invigs denna vecka. I bygdegårdens så kallade Holodeck kan man uppleva olika spelvärldar i virtual reality. Det blir även filmworkshop med Uti Bögdas Andreas Hansen. Veckan avslutas med Rap workshop med Dogge Doggelito som även står på scen på torsdagskvällen när den stora invigningen av rymdcentret sker.

Höstlovet kallas ju även läslov och i biblioteket firas det med ett boksläpp av boken "Lillebror". Boken är den senaste delen i serien om Kira och Luppes som på sin färd genom Skaraborg räddar väsen från den elake Cirkusdirektören, i "Lillebror" har äventyret nått Kinnekulle. Träffa författarna och illustratörerna bakom boken. Ett annat firande blir det i bokklubben som gör monsterpyssel när Frankenstein fyller 200 år. Berättande och musik blir det med duon Dinn Dinn Bulo som bjuder på afrikanska sagor, berättande och livemusik. I biblioteket blir det också en kväll för den Japanintresserade då man får lära mer om anime och som avslutas med filmen "Min granne Totoro".

Det blir Filmfrossa i bio Göta Lejon med många filmer, allt från knattefilm till äventyrsfilm på ungdomskvällen. Eftersom Bioföreningen firar 15 år så passar man på att bjuda biobesökarna på popcorn under lovet.

Är man sugen på bad är det gratis höstlovsplask under måndagen, och höstlovsbad med hinderbana resten av veckan.

Man kan lugnt säga det finns aktiviteter för de flesta intressen och åldrar, och med den statliga lovpengen är de flesta aktiviteterna är gratis. Arrangörerna hoppas gemensamt kunna erbjuda ett roligt och händelserikt lov.

Pressmeddelande från: Götene kommun