ONSDAG 24 OKTOBER 2018

Rekordstor ökning av gästnätter på camping i Destination Läckö-Kinnekulle 2018

Efter årets varma sommar kan vi nu konstatera att det varit väldigt bra för campingarna i Destination Läckö-Kinnekulle. Campingarna har fram till augusti ökat med drygt 15 000 gästnätter vilket motsvarar en procentuell ökning på närmare 10 % jämfört med 2017.

- Vi på KronoCamping har ökat hela året. Framförallt under för- och eftersäsong vilket är jättekul. Vi ökar några procent i juli och augusti men sen är det ju så att fullt är fullt, säger Pernilla Söderström, KronoCamping.

Som rapporterades förra veckan har gästnätterna på hotell, stugbyar och vandrarhem under året minskat med knappt några procent i destinationen.

- Detta har tagits igen med råge på våra campingplatser, jämför vi de 1725 gästnätter som vi tappat på hotellbeläggning har vi istället haft 15 463 fler gästnätter på campingarna 2018. Med tanke på den varma sommar vi haft i år och att vi är en stark sommardestination, tycker jag det är fantastiskt att hotell och vandrarhem ändå gått relativt jämnt med 2017, som var ett starkt år, när campingarnas beläggning ökar så pass mycket, säger Anna Ohlin Ek, tf VD Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Det är de svenska gästerna som valt camping före hotell, vi kan konstatera att vi har en fortsatt stor ökning av internationella gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem som ökar med 12,6 % och ser man till besökare utanför norden ökar de med 53 % till området under 2018.

Att det händer mycket och är många evenemang i destinationen speglar också av sig på gästnätterna. Exempel på evenemang som gjort skillnad för beläggning på hotellen i området under året är Johan Glans show, Läckö Slotts Opera, Power Big Meet, Svenska Cupen, Bomässan och nu närmast Skol-SM i Schack.

- Vi har mycket affärsresenärer på veckorna medan helgerna normalt är något mindre bokat. Därför är vi är jätteglada över att det är många evenemang som ger oss fler gästnätter på helgerna berättar Ulrika Kjellman på Best Western Plus Edward Hotel.

Även handeln i centrala Lidköping har gått bra med tanke på den sommarvärmen som varit.

- Självklart har det varierat beroende på verksamhet tror Thomas Karlsson, ordförande i handelsrådet. Upplevelsen är att det hänt mycket i stan. Jag får ofta höra av kunder att de åker till Lidköping för att det är en sådan trevlig stad och detta måste vi ta vara på och fortsätta utveckla, säger Thomas Karlsson.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle