TISDAG 16 OKTOBER 2018

Återigen en stark turistsommar i Skövde

Skövde har återigen haft en mycket stark turistsommar. Antalet gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem ökade med hela 7,1% under juni, juli och augusti jämfört med samma månader 2017. Hittills i år är siffran ännu starkare med en ökning på 9,4% för årets första åtta månader.

Skövde är bland de fem kommuner som ökar mest i Västsverige. Fyra av dessa återfinns i Skaraborg, där Tidaholm toppar med en ökning på hela 46,5%. För Sverige som helhet är motsvarande siffra 2,5%.

När det gäller utländska besökare så är norska besökare fortfarande den största gruppen men de minskar rejält i vårt område från förra året. Marknader som växer i Skaraborg är Italien, Frankrike och Storbritannien.

För Skaraborg som helhet är alltså bilden blandad. Vissa kommuner har en rekordstor ökning, medan andra minskar. Totalt sett ligger Skaraborg stilla på samma antal gästnätter för perioden som året innan. Dock är ökning hittills i år 3,9% att jämföra med hela Västsverige som landar på 2,9% för perioden januari till augusti. Motsvarande siffra för riket är 5%.

- Antalet gästnätter ökar även i år. Det är mycket glädjande att Skövde fortsätter att växa mer än Sverige. Vi är glada över att företagen inom besöksnäringen fortsätter att skapa arbetstillfällen och ekonomiska värden för Skövde, säger Mats Olsson, VD på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde