FREDAG 12 OKTOBER 2018

Skol-SM i Schack intar Lidköping

För ett år sedan påbörjades arbete av Destination Läckö-Kinnekulle med att värva Skol-SM i Schack till Lidköping. Nu ett år senare är de här och redo att tävla.

Det är 350 ungdomar från hela Sverige som intar De la Gardiegymnasiet i Lidköping för att delta i Skol-SM i Schack. Konkurrensen om de prestigefulla titlarna är hård, inte minst i F-klassen för 11-åringar som har flest anmälda.

- Det här är den roligaste tävlingen på året. Det är väldigt många barn och ledare som får träffas, säger Mats Sjödin från Sveriges Schackförbund.

Tävlingarna är öppna för allmänheten och börjar redan på fredagen klockan 18.00. Undersökningar har visat att barn som spelar schack får bättre koncentrationsförmåga, ökar minneskapaciteten och blir bättre på problemlösning.

En effekt av Skol-SM i Schack är att hotellen är nästintill fullbelagda under helgen och det är till största delen familj och vänner till schackspelarna som fyller dem.

- Utan detta evenemang hade hotellet inte varit fullbelagt, det har varit ett otroligt stort tryck. Vi är jätteglada för allt extra som händer utanför högsäsong säger Lena Flybrand, Stadshotellet.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle