TISDAG 9 OKTOBER 2018

Världsspelaren Ettnix gästar Sweden Game Festival i Skövde

Ettnix är en av världens bästa Fortnite-spelare. Den 20 oktober kan fansen träffa honom live i Skövde. Då gästar han Sweden Game Festival. Ettnix heter egentligen Johan Bengtsson, är 25 år och kommer från Kävlinge i Skåne. Han är professionell e-sportare sedan april 2018 och spelar för av Fnatic, ett av världens största e-sportlag.

- Det är grejer som det här som är absolut roligast! Man får en chans att träffa andra som gillar Fortnite och människor som stöttar det man gör. Ska bli superkul att få vara med på Sweden Games Festival!", säger Ettnix om sitt kommande besök i Skövde.

Spelet som spelas är Fortnite battle Royale. Johan är rankad som tredje bästa spelaren i världen precis under Ninja, världens största streamer. I spelet spelar 100 spelare på en gigantisk bana och tävlar om att överleva längst. I juni 2018 beräknade spelet ha över 125 miljoner spelare världen över. Johan är den tredje bästa av dem.

När Johan spelar så streamar han. Det betyder att hans fans kan följa varje steg han tar i spelet. Johan är en av Sveriges största Fornite-streamers och kan vara live upp till 16 timmar om dagen.

Den 20 oktober kan fansen träffa honom live i Skövde. Då gästar han Sweden Game Festival. Förutom att det kommer att finnas möjlighet att spela med honom på scenen kommer han också att finnas tillgänglig för foto och signering.

- Under sommaren lät vi medlemmarna i Skövde Game Park nominera den bästa svenska streamern och då var Ettnix ett mycket återkommande namn. Därför är vi väldigt glada att han kommer till Sweden Game Festival, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Sweden Game Festival arrangeras för i år för fjärde gången. Besökarna kommer att kunna prova spel som ännu inte är släppta på marknaden, virtual reality och mycket mer. Lokala spelföretag likväl som företag från resten av Sverige och från andra delar av världen finns på plats. Under festivalen anordnas också föreläsningar, tävlingar i e-sport och en cosplay-uppvisning. Och så kommer alltså världsspelaren Ettnix.

Pressmeddelande från: Next Skövde