ONSDAG 26 SEPTEMBER 2018

Minnesmästaren lär ut sina tekniker på Vara Konserthus

Den 10 oktober håller minnesmästaren och Talang-finalisten Jonas von Essen föreläsningen Skaffa ett superminne på Vara Konserthus – en oförglömlig föreläsning om hur man kan träna upp ett medelmåttigt minne till ett superminne. Med färgsprakande illustrationer, förbluffande exempel och många publikinteraktioner bjuder Jonas på en stund som sent ska glömmas.

För några år sedan hade Skövdefödda Jonas von Essen ett minne som vem som helst. Idag är han tvåfaldig minnesvärldsmästare, topp-tre-finalist i årets Talang, och kan komma ihåg nästan vad han vill.

Hur gick det till? Jo, han upptäckte det som kallas för minnestekniker. Dessa tekniker visade sig vara både ruskigt effektiva, riktigt roliga och så enkla att Jonas idag är säker på att vem som helst kan lära sig dem. Visst, vem som helst kanske inte kan bli just världsmästare i minne, men vem som helst kan få ett minne i mästarklass.

Sällan har man chansen att få höra en tvättäkta världsmästare berätta om sitt område och ännu mer sällan har man chansen att skaffa sig en superkraft på samma gång!

Pressmeddelande från: Vara Konserthus