FREDAG 21 SEPTEMBER 2018

Skövde kommun tecknar avsiktsförklaringar till Billingecentret med lokala entreprenörer

I veckan tecknar Skövde kommun avsiktsförklaringar till Billingecentret med två lokala entreprenörer För sporthyra och försäljning blir det Träningskonsulten och för restaurang och caféverksamhet Beckman Consulting. Under hösten ska parterna tillsammans arbeta fram en plan för hur verksamheterna ska utvecklas i Billingecentret. Målet är att därefter kunna teckna hyresavtal när byggnationen av Billingecentret påbörjas.

Under sommaren annonserade Skövde kommun efter två entreprenörer till det kommande Billingecentret, en för uthyrning och försäljning av sportutrustning och en för att driva restaurang och caféverksamhet. Ett antal aktörer har lämnat in sin intresseanmälan och nu väljer Skövde kommun att teckna avsiktsförklaringar med Träningskonsulten och Beckman Consulting.

- Vi känner att vi tecknar avsiktsförklaringar med två aktörer som brinner för Billingen och Skövde. De verksamheter de vill utveckla i Billingecentret ligger helt i linje med den verksamhetsidé som finns för destinationen, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde och projektledare för utvecklingen av destination Billingen Skövde.

Träningskonsulten har redan idag en omfattande verksamhet på Billingen. Längdskidåkningen är basen i verksamheten men även sommarverksamheten med löpträning i olika former har vuxit starkt under året. Nu är målet att verksamheten ska få ytterligare grenar med uthyrning och försäljning inom längdskidåkning, alpint och cykel.

- Vi ser verkligen fram emot denna satsning. Det är en enorm möjlighet som skapas uppe på Billingen och vi är stolta över att få vara en så stor del av den. Med den nya verksamheten kommer vi att komplettera det vi redan gör i dagsläget och vi kommer att kunna erbjuda en ännu bättre helhet både för både Skövdebor och turister, säger Patrik Johansson på Träningskonsulten. Han fortsätter: - Helheten betyder allt och målet är att få hjälpa till att driva utvecklingen framåt tillsammans med kommunen, klubbar och näringsliv.

Beckman Consulting är den andra entreprenören och han vill bygga upp en restaurang- och caféverksamhet på Billingen. Karl-Johan Beckman jobbar idag med konceptutveckling inom restaurangbranschen. Han har senast utvecklat den nya restaurangen på Balthazar och startade och drev för ett antal år sedan restaurang Glädje. På Billingen vill han bygga upp en verksamhet som bygger på Skaraborgs skafferi och med ett utbud anpassat för de målgrupper som finns på Billingen.

- Att utveckla restaurangverksamhet på Billingen är en dröm som jag har haft länge och som jag nu får möjlighet att förverkliga, säger Karl-Johan Beckman. Han fortsätter: - Vi ser fram emot att utveckla ett innehåll som matchar mot de önskemål som besökarna till Billingen har och att få till bra samarbeten för att driva hela satsningen framåt.

Ett arbete kommer nu att inledas för att utveckla idéerna och utreda vilka ytor som verksamheterna ska nyttja i Billingecentret. Dessa ska fasas samman med andra verksamheter som ska finnas i Billingecentret. Målet är att projekteringen ska vara klar till årsskiftet.


Pressmeddelande från: Next Skövde