MÅNDAG 17 SEPTEMBER 2018

Dags för fjärde upplagan av Sweden Game Festival i Skövde

Festivalerna duggar tätt i Skövde. Efter mat kommer outdoor och efter outdoor kommer spel. Den 20 oktober arrangeras Sweden Game Festival i Skövde för fjärde gången. Under en heldag kan besökaren till festivalen kliva in i dataspelens värld och testa spel, träffa spelutvecklare, tävla i e-sport, hänga med spelkaraktärer och mycket mer. Festivalen kommer vara större än någonsin och kommer utöka i alla led med fler utställare, mer tävlingar, fler aktiviteter och framför allt: mer spel!

Sweden Game Festival arrangeras för fjärde gången. Platsen är som tidigare Arena Skövde.

Det är en möjlighet för allmänheten att möta de lokala spelföretagen och även bolag från hela världen som är på plats i Skövde för Sweden Game Conference.

Arrangemanget sker nämligen i anslutning till Sweden Game Conference, där ca 1000 deltagare från hela världen träffas i Skövde med dataspel som utgångspunkt. Konferensen har i år temat Spel och politik och erbjuder mängder av föreläsningar och närverksmöjligheter för både studenter och proffs.

- Både konferensen och festivalen är viktiga delar i att tillgängliggöra Spelstaden Skövde och visa upp vilken häftig utveckling som sker i Skövde, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde.

På lördagen den 20 oktober slår alltså portarna upp för allmänheten med Sweden Game Festival. Besökarna kommer att kunna prova spel som ännu inte är släppta på marknaden, virtual reality och mycket mer. Lokala spelföretag likväl som företag från resten av Sverige och från andra delar av världen finns på palts. Totalt kommer det att finnas ett 40-tal olika spel representerade. Under festivalen anordnas också föreläsningar, tävlingar i e-sport och en cosplay tävling.

Cosplay-tävlingen går ut på att deltagarna klär ut sig till en spelkaraktär. Hantverket och likheten bedöms sedan av domare. Årets tre domare har alla varit utsedda till Sverige mästare och har också tävlat i det svenska laget i World Cosplay Summit i Japan.

- Det ska bli roligt att komma tillbaka till Sweden Game Festival i år igen! Där roligt med fler tillfällen för oss som sysslar med cosplay att mötas på. Skövde är optimalt, då det är mitt emellan Stockholm och Göteborg!” säger Elvina Ejste, en av domarna i Cosplay-tävlingen.

Sweden Game Festival arrangeras av Next Skövde och Sweden Game Arena. Förra året lockade festivalen drygt 3000 besökare och arrangörerna hoppas på att ytterligare ett 1000-tal besökare ska hitta till festivalen i år.

Pressmeddelande från: Next Skövde