ONSDAG 12 SEPTEMBER 2018

Ny fotobok skildrar det bästa och mesta av 70-talet

Nu är det dags att blicka tillbaka till 70-talet! Fotoboken Mitt 70-tal är det senaste tillskottet i Historiska Medias populära bokserie om olika årtionden. Boken bjuder på en kavalkad av återblickar och skildrar det bästa och mesta av 70-talet – ett decennium som känns både nära i tid och samtidigt så annorlunda mot hur vi lever idag.

70-talet är årtiondet då hela världen drabbas av lågkonjunktur och oljekris. Hemma i den bruna manchestersoffan njuter man av färg-tv och fängslas av Familjen Macahan och Ingemar Stenmarks lysande framgångar.

Bokens många och fascinerande bilder visar även en tid då kampen för ett jämställt land tog ordentlig fart, sporten nådde en storhetstid och demonstrationer hörde vardagen till. Ett Sverige som både dansade discodans i platåskor och upptäckte kollektivboendet.

– Vår serie med fotoböcker om olika årtionden har visat sig fungera fint i bokhandeln. Det är böcker som verkligen inbjuder till bläddring, till att minnas och fyllas med nostalgi, säger marknadschef Christina Haugen.

Pressmeddelande från: Historiska Medias