MÅNDAG 3 SEPTEMBER 2018

Vara Konserthus fyller 15 år

Den femte september är det exakt 15 år sedan som den runda, röda konserthusbyggnaden i Vara invigdes och som första den upplagan av programboken delades ut till förväntansfulla besökare. På det allra första uppslaget fanns då rubriken Resan har börjat – vill du följa med? Och vilken resa det har varit. Vara Konserthus vill rikta ett stort tack till alla som följt med och gjort det möjligt för konserthuset att fortsätta utvecklas.

När historien om Vara Konserthus tar sin början år 2003 är ambitionen att skapa en konsertsal tillika aula till Lagmansgymnasiet. Idag, 15 år senare visar det sig att Vara Konserthus är en av de mest framgångsrika kulturinvesteringar i landet. 70 000 årliga besökare till ett konserthus i en kommun av Varas storlek talar sitt tydliga språk.

Projektet saknade inte skeptiker men med gemensamma krafter skapade politiker, tjänstemän och invånare i Vara kommun ett fantastiskt konserthus. I starten fanns en ambition för konserthuset att arrangera ett par konserter i månaden. Idag arrangerar Vara Konserthus årligen ca 350 scenkonstaktiviteter i och utanför konserthuset.

I och med att Vara Konserthus firar 15 år riktas ett stort och varmt tack till Er som troget och åter och åter väljer att vara konserthusets publik. Det ger oss på Vara Konserthus anledning att fira, och att våga satsa mot framtiden. För resan fortsätter.

– Vara Konserthus första 15 år har varit en fantastisk resa med många oförglömliga scenkonstupplevelser. I och med vårt 15-årsjubileum vill vi rikta ett stort tack till vår publik och alla som engagerar sig i konserthuset. Vi ser nu fram emot en spännande framtid tillsammans med vår trogna publik, säger Staffan Becker, VD och Konserthuschef för Vara Konserthus.

Det stora jubileumsfirandet får vänta tills nästa år när det är dags att slå upp dörrarna till Sparbanken Blackbox. Hösten 2019 ser Vara Konserthus nämligen fram emot att bjuda in publiken till en ny invigning. Med pompa och ståt ska det då firas att Vara Konserthus, tillsammans med publiken, tar nya steg in i framtiden.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus